Nekanie przez bylego partnera

• Autor wątku Autor wątku kajtek1986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kajtek1986

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Moja dziewczyna jest nekana przez swojego bylego, dodam ze jest on z iraku i ma paszport UK,wydzwania do niej co chwile pisze na facebooku,odwiedza ja pod domem poniewaz dopiero w lutym zamierzamy zamieszkac razem. Caaly czas wypytuje o mnie jak wygladam zeby mu dala moje zdjecie abysmy sie zaprzyjaznili,mowi ze jej nie zostawi jej w spokoju,powiedzial ze przyjdzie do pracy gdzie razem pracujemy itd.itp. Wiec mam pytanie co mozna z tym zrobic w formie prawnej,chodzi mi o policje czy trzeba miec jakies dowody,gdzie sie zglosic.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Witam mam problem!!!

Przedewszystkim dziewczyna powinna zglosic ten fakt na Policje.

A co dalej po zgloszniu tego na policje??? Jakie oni kroki moga podjac zeby nie wyszlo tak ze oni nic nie zrobia a on sie tlko bardziej rozlosci

Na pewno tego nie zostawia. Nekanie jest przestepstwem - Twoja dziewczyna musi zglosic sie na policje i opowiedziec wszystko aby ta mogla zbudowac obraz/rodzaj przesladowania . Moga go zaczac scigac aby zapobiec przestepstwu przemocy i nie musza czekac az dojdzie do faktycznej przemocy fizycznej.

Ostatnia edycja:
Eliss dziekuje za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie co moze mu grozic???

Trudno powiedziec nie znam calej sprawy - wszystko zalezy od rodzaju nekania moze skonczyc sie na upomnieniu jak i sadowym zakazie zblizania sie.

a co chcesz wiedziec,zeby to okreslic

Mysle,ze w tej sytulacji lepiej przedstawic Policji cala sprawe niz na forum - ja Wam nie pomoge a oni tak.

Moja dziewczyna byla na komisariacie,wypytali ja co i jak dali jej numer ze jezeli przyjdzie jeszcz raz pod jej dom to ma zadzwonic i i zostanie aresztowany!!! I co w takiej sytacji dzieje sie dalej,po aresztowaniu???

Powrót