Nękanie przez Credit Incaso

• Autor wątku Autor wątku joatob
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joatob

Witam, szczęśliwie udało mi się ogłosić upadłość konsumencką :) Wszystko jest ok, mam jedynie problem z firmą Credit Incaso. Pomimo mojej informacji, że mam ogłoszoną upadłość i przesłaniu do nich dokumentacji drogą mailową, wydzwaniają do mnie kilka razy dziennie. Kiedy odbieram telefon, to albo jest długo muzyczka, albo się rozłączają. W przypadku muzyki czekam, aż wreszcie ktoś raczy się zgłosić i tłumaczę po raz kolejny, że mają się kontaktować z syndykiem, a oni wykręcają kota ogonem i tłumaczą, że nie mają takiej informacji. Czy można ich gdzieś zaskarżyć o nękanie? Jakoś wszystkie inne firmy po jednej informacji o upadłości przestały mnie męczyć, tylko oni nie dają spokoju.

Poinformuj ich, że zgodnie z decyzją dot. upadłości nie możesz rozporządzać swoim majątkiem gdyż to mogłby działać na szkodę innych wierzycieli, jak nie wierzą mogą sprawdzić nawet przez neta, że masz ogłoszoną upadłość, jak będą dalej dzwonić zawiadomienie do prokuratury jako nękanie i tyle.

Poinformuj ich, że zgodnie z decyzją dot. upadłości nie możesz rozporządzać swoim majątkiem gdyż to mogłby działać na szkodę innych wierzycieli
Oni to wiedzą. Tylko, że mają w nosie.

Jak wiedzą, to zgłosić nękanie i tyle, sprawa jest jasna, ogloszona i prawomocna upadłość jest przeciez oglaszana publicznie wiec moga ci naskoczyc.

Powrót