G
Gucio1968
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Temat był już poruszany i były wskazówki co robić ale ja niestety nie znałem ich i zdaje się, że teraz mam problem. Otóż dostałem jakieś pismo (listem zwykłym) od ww. firmy windykacyjnej wzywający do zapłaty kwoty, jaką rzekomo jestem winien firmie Allegro. Fakt, że coś tam kiedyś wystawiałem z tym że nie po to żeby sprzedać a jedynie uwidocznić produkt w sieci (NB w tej sprawie w Allegro jest obecnie z kontrolą UOKiK tj. zawyżanie pozycji w wyszukiwarce przy użyciu niedozwolonych praktyk). Wszyscy radzą by w ogóle nie reagować, nie oddzwaniać itd. do momentu utrzymania listu poleconego. Ja niestety oddzwoniłem w dobrej wierze więc niejako potwierdziłem otrzymanie listu. Pytanie co robić dalej. Teoretycznie mógłbym zapłacić żądaną kwotę by mieć tzw. święty spokój ale przecież są jakieś zasady. To wszystko jest jakimś przekrętem, za którym stoi Allegro. Nigdy nie otrzymałem żadnego sensownego wezwania do zapłaty czyli z określeniem za co jest ta kwota i ... dlaczego taka wysoka. Kwota wydaje się niewielka ale dla mnie to naprawdę spory problem nawet nie tyle finansowy co etyczny (nie płacić oszustom) więc będę wdzięczny za wszelkie porady.
Ostatnia edycja: