Nękanie telefonami

• Autor wątku Autor wątku joannajaan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joannajaan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry, nie wiem, czy taki temat już był, jesli tak, to poproszę o przekierowanie. Mam problem telefonami od windykatorów. Mam dwie pożyczki, zawsze je spłacam. Po zmianie pracy dostaję wypłatę w innym terminie, kilka dni później. Ale zawsze płacę. Jednak dzień po termie spłaty zaczynają się telefony co 10 minut, z innych miast, przeszkadza mi to w pracy i w domu. W momencie jak ratę spłacę, koniec telefonów i oferty kolejnych pożyczek. Już nie mam na to siły, bo boję się odbierać telefonów z nieznanych numerów. Czy to tak powinno być? W końcu płacę zawsze, tylko te kilka dni później. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Temat wielokrotnie omawiany. w skrócie, blokuj numery i tyle.

Jak zawiera się umowę, to należy się z niej wywiązać zgodnie z postanowieniami. Wtedy na pewno nie będzie problemu.

joannajaan napisał:
Mam problem telefonami od windykatorów.

Zgłoś sprawę do prokuratury lub na policję .

Art. 190a. Kodeksu karnego § 1: Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8".

Powrót