Nękanie w sieci ???

• Autor wątku Autor wątku lukrecja77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukrecja77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam i mam pytanie.
Na jednym z forów społecznościowych miałam prywatną korespondencję z użytkownikiem a teraz grozi/szantażuje mnie że ujawni naszą korespondencję pozostałym użytkownikom,prócz tego wmawia mi / sugeruje chorobę psychiczną na tym forum/prócz tego mojemu mężowi w prywatnej korespondencji na gg/ czy to jest przestępstwo?

A co mogę z tym zrobić?
Chodzi mi o to jak prawnie podejść do sprawy?
Podać portal na którym to miało miejsce i komu?

Zgłaszasz na policję ten fakt i jesli to jest polski portal to go namierzą. Policja zajmuje sie takimi sprawami, zawsze jest szansa, ale zaznaczam musza to być powazne grozby, typu zamiar pozbawienia zycia,cielesne grozby..... mam nadzieję ze nie podałas adresu zamieszkania. Na przyszłość bądz ostrozniejsza i traktuj internetowe znajomosci na luzie, z dystansem...............coraz wiecej jest oszustów i psycholi na necie.

policja nie moze się logowac na obcojezyczne portale. Trzeba spróbowac, zrób scrina ze stron z tymi grozbami i wydrukuj, smsy wszystko jest ważne.

Nie muszę tego kopiować,drukować bo tam wszystko jest łącznie z linkiem o "depresji" w temacie który ja założyłam .... i z dedykacją do mojego "nicka" ( Polski portal )
Groźby jedynie sprowadzały się do szantażu,ze zostanie ujawniona nasza prywatna korespondencja do innych użytkowników - fakt głupio,ze zaufałam .....
na gg mam też sugestię,że jestem chora psychicznie,a właściwie mój mąż do którego napisała ta osoba ...

Powrót