nękany przez urząd państwowy UKE

• Autor wątku Autor wątku usa555aaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,
I ja również mam problem z Uk, który mnie samą już przerósł. Sytuacja na chwilę obecną wygląda tak, że Sad Okręgowy utrzymał decyzję o nałożeniu kary 1500 zł za niewywiązania się z obowiązku wykazania dochodu.
Od kwietnia 2009 moja działalność związana z prowadzeniem sieci internetowej została zawieszona, w 2011 wznowiona ale już w zupełnie innym charakterze. W latach 2012, 2013 odpowiadałam UK w pismach, że nie prowadzę działalności, nie uzyskuje dochodu. W kolejnych latach, pisma nie były odbierane (z przyczyn, o których teraz nie pamiętam). W 2016 otrzymałam decyzje o nałożeniu kary przez Naczelnika w Opolu. Starałam się poprzez pismo odwoławcze wyjaśnić swoją sytuację, kolejno wypisując i tłumacząc lata od 2009 ale Naczelnik odpowiedział, że kary cofnąć nie może. Jedyne czego się wtedy dowiedziałam, to, że jeśli nie chcę otrzymywać od nich więcej pism,muszę wypisać się z rejestru przedsiębiorców. Tak też zrobiłam.
I tu moje pytania:
- czy jest podstawa dla mnie do odwoływania się od kary?
- czy UK może karać mnie dalej, za każdy rok który poddadzą kontroli, a za które nie otrzymali pisma o nieuzyskiwaniu dochodów w wymaganym przez nich czasie?
- czy sensowne wytłumaczenie powodu, z powodu którego pisma z UK nie były odbierane w czym może pomóc?

Pozdrawiam serdecznie.

Powrót