Neonet - zwrot pieniędzy, problemy.

• Autor wątku Autor wątku jah1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jah1992

Użytkownik
Odpowiedzi
103
Witam

Półtorej roku temu zakupiłem w neonecie laptop marki lenovo, niedawno siadł w nim dysk twardy i oddałem na gwarancję do serwisu, ostatnio dostałem tel z serwisu lenovo że laptop nie zostanie naprawiony tylko zostanie wysłana mi fakturka z którą idąc do sklepu będę mógł towar wymienić na podobny lub domagać się zwrotu pieniążków. Dzwoniłem do Neonetu gdzie kupiłem 1,5 roku temu laptopa i powiedzieli mi że oni tylko wymieniają na zasadzie sprzęt za sprzęt, nie oddają pieniędzy. Czy firma ma prawo odmówić mi zwrotu gotówki ?

Pozdrawiam

Dzwoniłem na infolinię Neonetu i powiedziano mi w dziale reklamacji że w takim przypadku placówki sklepów mają wolną rękę i mogą sobie dowolnie ustalać, tak więc w zasadzie to placówka decyduje czy mi wymieni czy zwróci pieniądze, rozumiem gdyby mieli tak sami model ale jeśli nie mają możliwości wymiany na ten sam model to co wtedy ?

Nie byłbym na tyle przekonany, tego lapka kupiłem w promocji i miał naprawdę świetne parametry. Ale zakładając że ten laptop kosztował 2 tysiaki z hakiem a ja wezmę od nich laptop za 1000-1500 zł ? To co z pozostałą częścią gotówki ? Będę przecież stratny ;] W tym wypadku mogę domagać się nie wiem dodatków na kwotę która wynika z różnicy ?

jah1992 napisał:
oddałem na gwarancję
Gwarancji udziela Gwarant i on określa jej warunki. Na wszelkie swoje pytania odpowiedzi znajdziesz w warunkach gwarancji.

Czyli rozumiem że jeśli gwarantem jest firma Lenovo to oni ustalają czy mam prawo mieć zwrócone pieniądze i sklep nie ma nic do powiedzenia ?

Powrót