NEOSTRADA TP - zerwanie umowy szybka pomoc

• Autor wątku Autor wątku Pankracy666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

Pankracy666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam,

Mam internet w tp, do niedawna było to 10 mb/s aktualnie zwiększyłem na 20 mb/s.
Internet z nową prędkością nie działał ani jednego dnia zgłaszałem usterkę 5 razy i dalej nic - przeciążania nie linii ... ich usprawiedliwienie ( po co oferować prędkości, których ich centrale nie mogą ogarnąć ? ... )

Ich konsultant wcisnął mi jeszcze dodatkowo TV od TP, która miała być za darmo okazało się inaczej i jest płatna :/

Czy mam szanse na zerwanie umowy z TP neostradą bez ponoszenia kosztów orz kar ?

W sumie od podpisania nowej umowy internet nie działa tak jak powinien ani jednego dnia ...

Jak to wygląda z tym zerwaniem ? Wyczytałem gdzieś, że jeżeli usługa nie działa dłużej niż 30 dni to mogę zerwać umowę czy tak ?

Pozdrawiam ~~

Ostatnia edycja:
kiedy podpisana umowa
zgloszone usterki ?? kiedy ??
jaka informację podaly sluzby techniczne??

zbyt malo informacji

Nowa umowa podpisana weszła w życie od 2 stycznia 2012 r, tego samego dnia pierwszy raz zgłosiłem usterkę.

Przez pierwsze 2-3 razy zgłaszania usterki były odpowiedzi typu -" zajmiemy się tym, usterka zostanie usunięta, technicy się tym zajmą " - dalej nic - 0 poprawy

4 i 5 zgłoszenie - przeciążenia na linii i nie wiedza kiedy ustąpią i kiedy z tym się uporają ...

Średnio raz w tygodniu dzwoniłem do nich i zgłaszałem usterkę.

jaka informacja zostala przekazana przez techników
ps podpisana umowa z TV.. hmm raczej nikt nie wcisnol tej umowy skoro odebrales sprzet...
zapraszam NA PW -moze cos pomoge jestem technikiem ITN NEOSTRADA
nie obiecuje wiele ale pomogę ci

Ostatnia edycja:
Nie odebrałem sprzętu, przyszedł kurierem. Naturalnie umowy nie czytałem tylko podpisałem bo Pan przez tel. mówił, że będzie to usługa całkowicie darmowa.

Technicy - po każdy zgłoszeniu usterki dostawałem SMS " usterka została naprawiona " i tutaj kolejna ściema bo nic się nie naprawiło .... :/

zajme sie sprawą--temat mozna zamknąć

elektrotech napisał:
zajme sie sprawą--temat mozna zamknąć

To nie Pana prywatne forum czy też forum firmy TP żeby wydawać takie dyspozycje.
Co do zasady tematy zostają otwarte.

witam podpinam sie pod temat
mialem neostrade o predkosci 2mb/s gdy umowa zblizala sie ku koncowi zadzwonili i zlozyli oferte 20mb/s zgodzilem sie podpisalem umowe i nigdy nie osiagnalem takiej predkosci *nie ma swiatlowodow )zglaszalem usterki z 3 razy
technicy wpisali zaklucenia zaklucenia i zaklucenia pretkosc jaka osiagam to max 6mb/s. w kolko to samo odbijanie pileczki pomozcie bo juz nie mam sily do nich mysle o zerwaniu umowy bez jakichkolwiek kosztow z mojej strony

pozdrawiam Radek

@Pankracy666
Ustawa Prawo telekomunikacyjne nie pozwala na zerwanie umowy bez konsekwencji materialnych, ale: przysługuje Panu prawo żądania obniżenia opłat w związku z tym, że deklarowana prędkość internetu bardzo odbiega od rzeczywiśtej. Przy tym należy pamiętać, że tzw. prędkość jest podawana "do" - "do 10 mb/s, do 20 mb/s", a nie rzeczywiście 10 mb/s, 20 mb/s.
A umowy należy czytać - po to one są.
Co do zasady, aneksy do umów zawarte na odległość (nawet umów wcześniej podpisanych w siedzibie operatora) są traktowane w UPT jak samodzielne umowy zawarte na odległość. W związku z tym konsumentowi przysługuje prawo odstąpienie od takiej umowy w ciągu 10 dni od jej zawarcia (podpisania), a jezeli nie został on o takiej możliwości poinformowany - to w ciągu 10 dni od powzięcia informacji o istnieniu podobnej możliwości, ale nie później, niż w ciągu 3 miesięcy od zawarcia.

@Radosławos
Proszę przeczytać to, co napisałam wyżej.

dziekuje za cenne informacje .
ale mam watpliwosci pani z neostrady gdy skladala mi oferte mowila ze jest mozliwe osiaganie tej predkosci na mojej lini bo sprawdzala. po zawarciu umowy zglosilem usterke
technik powiedzil ze niema fizycznej mozliwosci zeby osiagnac ta predkosc poniewaz nie ma swiatlowodow tylko jakies tam stare linie .
ja nie znam sie na tym ale dlaczego zaproponowali mi cos co jest nie do osiagniecia a teraz sie ciesza ze im za to place .

Proponowali, bo jest to działanie marketingowe. Mają prawo zaproponować swoje usługi w każdej postaci. Owszem, należy oczekiwać, że będąc dysponentem lub właścicielem linii operator sprawdza mozliwości techniczne.
Dlatego jeszcze raz: przysługuje Panu prawo żądania obnizki opłat. Jeżeli operator się nie zgodzi, może Pan złożyć skargę do UKE. Za czasów prezes Streżyńskiej urząd aktywnie zajmował się mediacjami w podobnych sprawach, w kilku przypadkach udało się doprowadzić do rozwiązania umów w związku z tym, że operator nie był w stanie realizować umów w związku z nieodpowiednimi parametrami infrastruktury.
Polecam.

dziekuje bardzo za istotne informacje napisze jak potoczyla sie sprawa

Ja mam nadzieję, że się tego pozbędę. Mało tego, że płacę ponad 80 zł a umowie na 2 lata to jeszcze dowalili jakąś opłatę za badziewną TV, której i tak nie używam ... porażka

Wezmę sobie internet w Netii i będzie najtaniej i najlepiej - mam dość użerania się z nim :/

Denerwująca sprawa, że dopiero po 5 razie gdy zgłaszałem usterkę dostałem informację, że są przeciążenia i nie wiedzą kiedy zostanie to wszystko naprawione - wcześniejsze odpowiedzi to były " wszystko zostanie naprawione w ciągu 48h itp. " bajki i baśnie ....

Radoslawos Ty masz łatwiej, ponieważ w Twoim przypadku jeżeli prędkość 20 mb/s nie jest możliwa do osiągnięcia przez warunki techniczne i to potwierdzają technicy - to w typ momencie zgłaszasz reklamację a TP powinno zaproponować Ci drugą umową na niższa prędkość oraz z niższymi opłatami - której nie musisz podpisywać i w ten sposób umowa zostanie zerwana :).

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich,chciałbym was prosić o pomoc u mnie wygląda to tak, iż mam umowę z Tp na 24-ce umowa podpisana zeszłego roku w maju. specjalnie zamówiłem przez internet ponieważ oferowali 2 miesiące za darmo i drukarkę. Miała być tylko opłata za aktywację jakieś 20 zł, a od razu po miesiącu dostałem do zapłaty rachunek w wysokości 100kilku zł. Drukarki też nie dostawałem przez pare miesięcy, dopiero po moich interwencjach z łaski wysłali mi sprzęt wpierw mówili że mi nie przysługuje, gdzie jak rozmawiałem z konsultantem Tp, z którym zakładałem usługę zapewniał ze dostanę drukarkę. Teraz w lutym wyjechałem zagranicę i jest mi nie potrzebny internet w domu, jak zerwać lub jakie kroki podjąć by no ponieść wysokiej kary pieniężnej. co zrobic wie ktos może coś jak działać. dodam że jest tata w domu ma przyznawaną rentę i ulgi na różne usługi lecz, akurat na tp nie przysługuję. proszę o pomoc:help::

Ostatnia edycja:
Wyczytałem na forum o tak zwanej cesji czy może mi to jakoś pomóc, np umowa by poszła na tatę i po chwili rozwiązanie umowy jest taka możliwość a co do poprzedniego posta to niema poważnie żadnej, możliwości bez poniesienia konsekwencji

,,loco1,, po pierwsze dziękuję ci bardzo za tak szybkie odpowiedzi, moje pytanko orientujesz się jak wysokie mogą być te opłaty, w przybliżeniu jakich kosztów się spodziewać

Istnieje może taka możliwość zakończyć umowę na internet a odwiesić telefon, tez bez ponoszenia większych konsekwencji

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót