neostrada wypowiedzenie

• Autor wątku Autor wątku szczooor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szczooor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam nastepujacy problem z telekomunikacja polska. Mialem podpisana umowe o neostrade na 1 rok - do 22 grudnia 2007 roku (30 dniowy okres wypowiedzenia). Poszedlem do punktu Orange i zlozylem wypowiedzenie. Pan przy mnie przefaxowal je do TP SA. Mialem zamiar podpisac z nimi umowe "internet na godziny" od stycznia i poradzono mi ze aby do tego doszlo najpierw nalezy obecna umowe wypowiedziec. I wczoraj przyszedl rachunek juz na styczen z kwota faktury 120 zl. Zadzwonilem na infolinie zeby dowiedziec sie o co chodzi z tym rachunkiem - otrzymalem odpowiedz ze w zwiazku z tym iz nie dotrzymalem okresu wypowiedzenia 30 dniowego - ponoc dostali ja 23 listopada. Pani pokretnie wytlumaczyla, ze rzeczywiscie dostali moje wypowiedzenie i widnieje na nim data 6 listopada ale dostali je 23 listopada... ze orange wysyla faxem ale tez poczta w ogole jakies bzdury nie z tej ziemi. Mam ochote nie placic tej faktury, ale nie wiem czy mnie pozniej nie wpisza na jakies listy dluznikow czy cos. Prosze o porade jak powinienem zachowac sie w zaistnialej sytuacji.

Pozdrawiam,
Wojtek

Najlepiej to pójść i powystrzelać tych ludzi z TP SA.
Masz absolutną rację. Momentem wypowiedzenia umowy jest data złożenia oświadczenia woli przedstawicielowi orange jeżeli jest on reprezentatem TP SA lub dzień przesłania faxu.
I co z tego. Jak nie zapłacisz to pewnie rzucą Cię na listę dłużników i sprzedadzą wierzytelnośc wobec Ciebie jakiejś firmie windykacyjnej :roll:
Popaprane to wszystko w tym kraju :x

Nie żebym bronił TP ale dobrze by było zajrzeć w umowę czy nie ma tam zapisu, że momentem wypowiedzenia jest data otrzymania wypowiedzenia przez TP. No i co jeśli ten pan z Orange nie jest przedstawicielem TP?

Wiadomo że wysłanie faksem, mailem itd. jest łatwiejsze i szybsze ale tego typu pisma mimo wszystko lepiej wysyłać samemu pocztą za potwierdzeniem odbioru. Zawsze ma się ta zwrotkę chociaż wtedy bo z np. faxem powiemy że my mamy "OK" znaczy że doszło a oni: proszę nam pokazać u nas to "OK"...

Powrót