Nestle waters polska windykacja

• Autor wątku Autor wątku bartlomiejfisz2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartlomiejfisz2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam jakiś czas temu zdecydowałem się na dostawy wody z firmy nestle.
Po około 2 tygodniach od czasu instalacji urządzenia dostałem umowę w formie papierowej do podpisania i odesłania.
Nie zrobiłem tego. Po około 2 tygodniach zadzwoniłem i poinformowałem firmę że nie jestem zadowolony z jakości świadczonych usług i proszę firmę o zabranie dystrybutora.

Do dzisiejszego dnia nikt nie przyjechał po urządzenie a mi przyszło wezwanie do zapłaty ok 120zł.

Czy bez podpisanej umowy muszę cokolwiek płacić ?
Dodam, że to nie ja odbierałem urządzenie i wodę od kuriera.

Nie nic nie było podpisywane

to jak udowodnia roszczenie? niepodpisana faktura to marny dowod, wrecz zaden

dzisiaj pani konsultantka dzwoniła i wyjaśniała sprawę.
Zostawiłem swoje dane kontaktowe na stronie firmy nestle waters polska konsultant do mnie oddzwonił i zgodziłem się na dostarczenie wody dodam że podczas rozmowy nie pytał się mnie o moją zgodę na zawarcie umowy telefonicznej i nie przedstawił szczegółowych warunków świadczenia usługi.
Potem sprzęt przyszedł współlokator podpisał u kuriera prawdopodobnie swoim nazwiskiem.
Potem puste butle i produkt zostały odebrane.

Papierowej umowy nie podpisałem, u kuriera nic nie podpisałem jedyne co na mnie "mają" to rozmowa telefoniczna.

Dodam że to nie ja korzystałem z ich usług woda itp tylko współlokator z którym nie mam obecnie kontaktu.

Konsultantka straszy mnie postępowaniem o wyłudzenie.
Ponoć jestem im winien 49zł

Muszę to płacić i mieć z nimi spokój czy za taką kwotę nie są nawet w stanie sprawy w sądzie założyć ?

Powrót