Net Credit po ponad roku okazało się, że nie cała kwota została spłacona

• Autor wątku Autor wątku Dan Slenders
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dan Slenders

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Wczoraj dzwonili do mnie przedstawiciele firmy Net Credit. Nie zdążyłem odebrać, ale sprawdziłem nr w internecie. Okazało się, że to dział windykacji. Ponieważ pożyczkę zaciagnieta u nich spłaciłem ponad rok temu z ciekawości zalogowałem się na konto. Ku mojemu zdziwieniu widnieje tam kwota do zapłaty ponad 80 złotych! Swoją pożyczkę splacilem 13.04.2016 razem z odsetkami wynosiła trochę ponad 320 złotych. Przed wysłaniem przelewu sprawdziłem kwotę do zapłaty więc na pewno wszystko co do grosza splacilem. Moje pytanie skąd więc się wzięła ta kwota do zapłaty i czemu wcześniej nikt z tej firmy nie kontaktował się ze mną w sprawie tych pieniędzy, które teraz mam im zapłacić? I co powinienem w tej sytuacji zrobić. Pobrałem także z ich strony harmonogram spłaty, gdzie istnieje całkowita kwota do spłaty 0.60 gr. W innym dokumencie też nie ma naliczonych żadnych odsetek tylko od razu kwota do zapłaty 84 zł. A na koncie głównym jest kwota do zapłaty 84 zł w tym kary umowne 0.09 gr. Nie wiem co robić tym bardziej, że firma przez ponad rok się nie odzywała.

Dan Slenders napisał:
Nie wiem co robić...
Hmm... może na początek zacząć od podjęcia próby wyjaśnienia ww. kwoty u źródła ?

Powrót