netia i komornik mimo, że sprzęt odesłany

• Autor wątku Autor wątku fajnapietruha
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fajnapietruha

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
to mój pierwszy post na tym forum, ale kilkakrotnie skorzystałem z zawartych tu porad i bardzo dziękuję wszystkim, którzy doradzacie!:smile:
Mój problem jest taki, że zawarłem kiedyś umowę z netią na dostarczanie usługi internetowej (modem do laptopa). Netia nie podłączała mnie do internetu, nie miałem poprostu tej usługi, a żądała opłaty za korzystanie z niej. Pisałem reklamacje, straszyłem sądami i netia zgodziła się koniec końców anulować wystawione faktury i rozwiązać umowę. Warunkiem rozwiązania było wysłanie firmie sprzetu nadanego mi w czasie zawiązywania umowy, w ciągu 14 dni. Żona wysłała go nazajutrz. Bardzo cieszyliśmy się, że w końcu sprawa się rozwiązała. Minął rok. Wszystko pięknie. Ale szkopuł taki, że odezwał się do mnie teraz komornik, że sprzęt do firmy nie dotarł i chcą bym zapłacił parę stów za to:?::?:.
Żona na pewno go wysłała, nie mamy jednak na dzień dzisiejszy potwierdzenia nadania listu (nie mam bladego pojęcia gdzie teraz po roku jest, zwłaszcza, że w międzyczasie przeżyliśmy przeprowadzkę i odnalezienie go graniczy z cudem). Zwłaszcza, że czytałem teraz regulamin i nie ma tam wzmianki, że sprzęt musi być nadany jakimś szczególnym rodzajem przesyłki, czyli teoretycznie nawet wysyłając zwykłym ekonomicznym też jesteśmy fair. Zreszta to nie ważne bo i tak w chwili obecnej nie jestem im w stanie udowodnić, że przesyłkę nadałem. Co mam robić z komornikiem? I dlaczego odzywają się po roku?
dziękuję z góry za radę co robić w tej sytuacji

Powrót