Netia łamie warunki umowy

• Autor wątku Autor wątku Malibu1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malibu1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. Jestem użytkownikiem Netii, z którą podpisałam umowę jakieś 3 lata temu. Ok 1,5 temu moja mama niestety przedłużyła z nimi umowę. Piszę niestety ponieważ są to zwyczajni oszuści. Mamy z nimi mnóstwo problemów. Netia nie dość, że łamie warunki własnej umowy to co gorsza nie ma z nimi kompletnie żadnego kontaktu. Nie reagują na moje maile, ani telefonów też nie odbierają. Ostatnio czekałam 2 godziny i leciała tylko muzyczka w słuchawce. W umowie mam zapisaną prędkość 1 Mb, podczas gdy faktyczna prędkość wynosi....3 kb. Z trudem piszę tego posta, ponieważ strony otwierają mi się w ciągu 10-15 minut. Nie wiem, już co zrobić, czy jest możliwość natychmiastowego zerwania z nimi umowy? Nie wiem, do kogo się zwrócić w tej sprawie. Jak już pisałam z samą Netią nie ma w ogóle kontaktu. Dodatkowo mają straszny bałagan, ludzi niekompetentnych, wielokrotnie gubili moje faktury i naliczali karę, podczas gdy ja normalnie zawsze o czasie opłacam warunki, co jestem wstanie im udowodnić, ale nawet te dowody gubią. Nie jestem wstanie się z nimi logicznie dogadać.

Wszystko jest w jak najlepszym porządku.
W umowie zapewne jest zapis do 1Mbps, więc czemu rozczarowanie?
Weź łącze z TK albo GTS to nie będzie wtedy stałe 1Mb.

Nie jest w porządku. W umowie jest wyraźny zapis o 1 Mb, a nie że "do". Hubert - czyżby pracownik Netii?

Wszystko jest ok, najwyraźniej źle Pan podłączył modem. Proszę zachować spokój, w ciągu maksymalnie 600 dni problem będzie rozwiązany. Transfer 3 kb /s to standard w Europie środkowo - wschodniej. Skoro Pan czyta te posty to znak, że sieć przecież działa, więc po co te nerwy. Zresztą siedzenie na sieci psuje wzrok. I nie wiemy po co Panu ten internet, może ogląda Pan jakieś brzydkie strony? Nieładnie...
Pozdrawiam
Hieronim

Słuchaj, weź zerknij w umowę co masz o wypowiadaniu i wypowiedz to w diabły. Jeśli nie ma tam nic to składaj reklamację za reklamacją za każdy dzień szwankowania usługi. Ale takie na piśmie/mailem żebyś miał potwierdzenie. Raz zgłoś na próbę, że sieci w ogóle nie ma, to może zareagują szybciej, bo są kary z ustawy za brak sygnału. Porób sobie zrzuty ekranu jaki jest transfer i im wyślij. Jak nic się nie będzie działo to przy kolejnej reklamacji zagroź odstąpieniem od umowy z winy drugiej strony. Podaj, że popadają w zwłokę w danym okresie rozliczeniowym, bo nie realizują umowy jak powinni, a Ciebie 3 kb nie satysfakcjonuje. No i potem odstąpić będzie trzeba i się pewnie przygotować na proces o niepłacone rachunki, gdzie swoich racji będzie trzeba bronić dowodami. I sprawdź, czy Ci jakiś bearshare nie muli.

To są jakieś żarty? Wypraszam sobie taki teksty. To jest forum prawne, czy wirtualne gimnazjum? I nie jestem mężczyzną. Myślałam, że tutaj są poważni ludzie, ale się pomyliłam. Żenada. Modemu nie mam. I mam wszystko dobrze podłączone. Nie mam też żadnych "bearsharów". Jak już pisałam, z trudem otwieram strony, muszę czekać co najmniej 10 minut. I skąd w Was taka pewność o najlepszym porządku? Reklamację już składałam wielokrotnie, wysyłałam im również potwierdzenia wpłat itd. i nic, brak odzewu.

Żarty? To ja sobie wypraszam. JA ! Bo zawsze jestem poważny. Jak się jest stale bardzo poważnym to świat jest wtedy piękniejszy i życie łatwiejsze.
z uszanowaniem
Hieronim

dendzer napisał:
Żarty? To ja sobie wypraszam.
Hieronim

Nie ja żartowałam w taki głupi sposób więc proszę ze mnie idioty nie robić.

Kiedy nie muszę, Twój provider mnie jak widać wyręcza.
Co jeszcze chcesz usłyszeć ? Dogaduj się z Netią, wypowiedz umowę lub od niej odstąp lub napisz skargę do UKE albo do Rzecznika Konsumentów. Reklamacje po 30 dniach uważa się za rozpatrzone pozytywnie, w reklamacjach możesz domagać się odszkodowania za dni bez sieci.

Powrót