B
BożenaW
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam serdecznie. W dn 31 stycznia zakupiłam baterie do telefonu. Baterie tą zakupiłam na firmę i miała być podobno nowa! Po naładowaniu bateria nie trzymała nawet 5 minut. Jako że byłam od 1- 8lutego z dziećmi na zimowisku nie miałam możliwości iść fizycznie zwrócić do sklepu tej baterii. Ale poinformowałam 2 lutego sklep iż bateria jest felerna i będę domagała się po powrocie wymiany na baterie nową-rozmowa do miłych nie należała. Sprzedawczyni poinformowała mnie iż i tak nie mam żadnych szans skoro wzięłam FA 9 lutego po powrocie udałam się do sklepu z felerną baterią. 11 lutego dostałam informacje iż bateria została sprawdzona i jest sprawna (wzięłam ją z sklepu bo napisze szczerze że myślałam iż podmienili baterie na działającą żeby sobie nie robić problemu). Po sprawdzeniu baterii w domu wiem że to ta sama bateria nie trzymająca nawet 5 min. Już sama nie wiedząc czy to nie przypadkiem wina telefonu pojechałam do innego punktu sprzedającego telefony aby sprawdzić czy przypadkiem telefon a nie bateria nie jest felerny. Sprzedawca widząc tą baterie powiedział że te baterie wyszły już z obiegu 5 lat temu. Iż ta batteria nie jest na pewno nowa tylko z odzysku. Zaznaczę iż kupując tą baterie zwróciłam uwagę iż nie była w żadnym pudełku tylko przyniesiona z zaplecza i zapytałam czy jest jakaś gwarancja – powiedziano mi miesiąc czasu.
Dzwoniłam do rzecznika praw konsumenta- nie chciał ze mną rozmawiać bo bateria kupiona na firmę. Sprzedawca uważa że bateria sprawna. Zaznaczam iż sprzedawca bardzo obeznany w prawie wnioskuje po samej rozmowie którą przeprowadziłam tel informując iż bateria nie działa. Czytam KC-nic z niego nie wiem. Jakiej treści pismo do nich wystosować-POMÓŻCIE!
Dzwoniłam do rzecznika praw konsumenta- nie chciał ze mną rozmawiać bo bateria kupiona na firmę. Sprzedawca uważa że bateria sprawna. Zaznaczam iż sprzedawca bardzo obeznany w prawie wnioskuje po samej rozmowie którą przeprowadziłam tel informując iż bateria nie działa. Czytam KC-nic z niego nie wiem. Jakiej treści pismo do nich wystosować-POMÓŻCIE!