nie chce by dostał przepustkę

• Autor wątku Autor wątku magi13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magi13

Stały bywalec
Odpowiedzi
798
witam wszystkich. mój ojciec siedzi w zakładzie kanym w gębarzewie od 9 miesiecy, czyli własnie mija połowa jego wyroku. wyrok ma za znęcanie sie psychiczne i fizyczne nade mną i siostrą, póki co jak starał się o przepustkę przychodzili do nas kuratorzy z sądu robili wywiad i ojciec przepustek nie dostawał. jak juz wspomniałam mija własnie ojcu połowa kary, a zbliżają się święta...niestety ojciec mieszka jeszcze ze mną sprawe o eksmisje od dwóch lat mam w toku, i obawiam sie ze na swięta dostanie przepustkę a ja tego nie chce. dopiero zaczęłam oddychac pełną piersią i nirmalnie zaczynam żyć a tu juz świadomośc ze na swięta może wrócić zaciska mi pętle na szyi...co mogę zrobić by zabezpieczyć sie przed wyjsciem ojca na swięta?? czy jakiś wniosek gdzies sie skłąda?? czy skoro połowe kary ojciec juz dbył przepustki jeszcze nigdy nie dostał czy zmieniają się jakies przepisy coś co ułątwi mu dostanie przepustki na świeta?? jestem tym faktem strasznie zesteresowana i przerażona....pomóżcie

Napisz do Dyrektora ZK (możesz też wysłac to pismo do wiadomości do sędziego penitencjarnego) że sprzeciwiasz się udzielaniu mu przepustek, np. z uwagi na charakter czynu skierowanego przeciwko dobru w postaci rodziny, z uwagi na toczący się spór o eksmisję, na konflikt z rodziną itp. co według Ciebie może uzasadniać przypiszczenie że poza zakładem skazany może nie przestrzegać porządku prawnego.

To nie gwarantuje że przepustki na pewno nie dostanie ale może organy postępowania wykonawczego wezmą Twoje argumenty pod uwagę.

Odbycie połowy kary to jedna z przesłanek którą się bierze poduwagę przy przyznawaniu przepustki w drodze nagrody (zob. art.139 par. 1 k.k.w.)

jak ja pojechałam na białą żeby dowiedzieć sie co z tą przepustką to najpierw skierowałam sie do dyrektora, no a koleś który siedział na bramie to powiedział mi że do dyra to tylko jeśli nie chce się żeby ktoś dostał przepustkę
wiec napisz albo pojedz do tego zk

Ja na twoim miejscu też bym pojechała do ZK do derektora i bym mu powiedziała że masz obawy że powyjściu na przepustkę ojciec będzie się mścił za to że za was trafił do ZK bo jeżeli 1 wyrok nic nie pomógł to niby czemu teraz miałby się zmienić :!: :!: :!: :!:

Głowa do góry będzie dobrze zobaczysz :ok:

napisałam do dyrektora ZK...zobaczymy co będzie dalej..jakoś nie bardzo mam chęć jechać do więzienia..mam już dość przeżyć zafundowanych przez własnego ojca....pociesza mnie fakt że zbyt dobrze to ojciec się chyba nie sprawuje w tym zakładzie bo ostatnie donosy jednej z jego sióstr są takie iż miał miesięczną karę na nieotrzymywanie paczek...nie wiem za co ale wiem że coś takiego było...a chyba zachowanie więżnia też jest brane pod uwagę przy przydzielaniu przepustek....??

no pewnie, moim zdaniem nie masz co sie przejmować bo na 99,9% nie dostanie tej przepustki

Nie martw się on moim zdaniem nie dostanie tej przepustki myślę że napewno.[cytat:2nrue2xm]
...a chyba zachowanie więżnia też jest brane pod uwagę przy przydzielaniu przepustek....??
[/cytat:2nrue2xm]
Oczywiście że jest brane pod uwagę zachowanie w ZK :ok:

Mi rowniez sie wydaje ze nie uzyska tej przepustki po twoim pismie i po jego zachowaniu mysle ze dyrekcja dobrze rozwazy wasz problem ze po prostu boisz sie mieszkac z nim itd i nie udzieli tej przepustki
Magi a przeciesz kiedys on wyjdzie z tego wiezienia co wtedy zrobisz? tak sie zastanawiam teraz nad tym :)

no wiem że ojciec kiedyś wyjdzie...dlatego mam nadzieję że do tego czasu zakończy mi się sprawa o eksmisje którą obecnie mam w toku. sędzia wie że to trwa już sporo czasu więc wyznacza mi rozprawe praktycznie w przeciągu miesiąca wiec jakoś leci, ponadto ja adwokata nie mam wiec trochę sędzia podpowiada mi co mam robić...a ojciec ma prawnika z urzędu ale jakoś nie przykłada się ta pani mecenas do tej sprawy...dlatego wierze że do czasu ojca wyjścia z zakładu załatwię tą sprawę...

Magi przepustki nie dostanie napewno :ok:

I życzę powodzenia z załatwieniem eksmisji :serce: :serce: :serce:

Powrót