*** nie chce zdjąć blokady ***.

• Autor wątku Autor wątku Makso329
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Makso329

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich użytkowników, zgłaszam się z dość nietypowym problemem. Wyczytałem, że firma *** zdejmie blokadę *** z ***, jeżeli przedstawimy dowód zakupu telefonu. Zakupiłem telefon w Polskim Urzędzie skarbowym ale okazało się że posiada takową blokadę. Długo nie myśląc zgłosiłem do *** prośbę o odblokowanie urządzenia przedstawiając oryginalny dowód zakupu z US na którym wpisany jest numer IMEI urządzenia. Firma oczywiście odmawia zdjęcia blokady podpierając się, że zdejmują blokady tylko jeżeli do telefonu bym posiadał pierwszy oryginalny dowód zakupu telefonu. Czy nabycie w Urzędzie Skarbowym nie jest czasem nabyciem pierwotnym? Czy firma *** ma faktycznie prawo odmówić mi zdjęcia blokady?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Chodzi oczywiście o znaną firmę telefonów ***mod*** oraz o ich blokadę aktywacyjną.

nie bądź cwańszy od moderatora

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nabycie od wskazanej instytucji nie jest nabyciem pierwotnym, bowiem w jakiś sposób weszli oni w jego posiadanie.

Jaki posiadasz dowód zakupu od urzędu skarbowego?

Czyli ktoś kupił telefon, był pierwszym właścicielem telefonu. Miał papiery z pierwszego zakupu. Potem telefon przejął urząd skarbowy i ci go zlicytował. Nie widzę tutaj opcji żebyś nabył telefon jako nowy ani nie jesteś pierwszym właścicielem. Ratował by ciebie dokument zakupu ze sklepu od osoby która pozbyła się telefonu na licytacji. Bez tego dokumentu (paragon, faktura VAT) prawdopodobnie nawet nie masz gwarancji.

Ostatnia edycja:
Powrót