S
stiflerr95
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam mój problem polega na tym zakupiłem silnik u jednego z allegrowiczów (firma) ale ze względu na to ze nie chciał płacić prowizji kupiłem poza allegro silnik przyszedł okazało sie jednak ze zostałem oszukany i przyszedł silnik który jest jednym wielkim złomem szybki telefon do firmy nagrałem całą rozmowę gdzie mówi ze przyjmie ten silnik zwróci pieniądze itp na drugi dzień przyjechał kurier zabrał paczkę z silnikiem i potem czekanie na zwrot gotówki najpierw mówił ze od dpd dostaje raz na dwa tygodnie kasę za paczki bo zamawiałem za pobraniem no mowie okej poczekam potem kolejny telefon i powiedział ze zrobił przelew po czym po 4 dniach kasy dalej nie było wiec znowu telefon powiedział ze jednak zwrócił komu innemu... przy już kolejnym telefonie nie wytrzymałem i powiedziałem mu ze w końcu zgłoszę to na policje jak będę tak czekał i czekał.. na to sprzedawca odpowiedział idź zgłaszaj sobie nawet dziś... byłem na policji poradzili mi napisać pismo plus dołączyć te dowody (fotka silnika i gwarancji rozruchowej plus 3 nagrania z rozmów i kwity potwierdzenia odebrania paczki i odesłania paczki) i wysłać do policji w tamtym mieście dostałem teraz rade ze lepiej do prokuratury sie z tym zgłosić. Moze ktoś miał podobny przypadek i coś mi doradzi ? kwota to 1,5tyś zł wiec nie mała :/