nie ma mozliwosci sciagniecia alimentów od konkubiny

• Autor wątku Autor wątku grzegorz glen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzegorz glen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
MAM zapytanie mam zasądzone alimenty na syna od byłej konkubiny alimenty.Złożyłem wniosek o wypłatę alimentów z funduszu alimentacyjnego w rudzie śląskiej jednak dostałem negatywną odp. nie wiem co dalej w tej sytuacji robić zostałem w kropce mam na wypłacie komornika i zostaje mi 800 złoty do życia z dzieckiem w wieku szkolnym proszę o pomoc

Trochę jaśniej proszę. Rozumiem, że byłeś w związku z byłą konkubiną, związek się rozpadł, już z nią nie mieszkasz, ale jej syn wciąż z tobą mieszka. Czy to jest twój syn?

Jeśli nie, to czy masz jakiś wyrok powierzający tobie opiekę nad tym dzieckiem?

Co napisali w tej negatywnej odpowiedzi?

Mój związek z byłą konkubiną się rozpadł nie mieszkamy razem od 6 lat a na syna wywalczyłem w sądzie wyłączne prawo do opieki.(matka dziecka odebrane prawa rodzicielskie)na syna mam zrobione badania dna czy mój to jest syn . Jeżeli chodzi o negatywną odpowiedz to napisali mi ze mój zarobek przekracza kryteria wypłaty świadczeń z funduszu alimentacyjnego o 32 złote ona czyli moja była konkubina nie jest ściągalna przez komornika nie wiem co dalej w tej sytuacji zrobić??

Może to zabrzmi absurdalnie, ale to nie ja ustanawiałem prawo, a logika jest nieubłagana: poprosić pracodawcę o zmniejszenie dochodów. Poza tym zgłosić do komornika sprawę alimentów. Następne kryterium FA to komornik musi potwierdzić, że nie był w stanie ściągnąć alimentów.

PawShaker napisał:
Może to zabrzmi absurdalnie, ale to nie ja ustanawiałem prawo, a logika jest nieubłagana: poprosić pracodawcę o zmniejszenie dochodów.
W jaki niby sposób?

PawShaker napisał:
Może to zabrzmi absurdalnie, ale to nie ja ustanawiałem prawo, a logika jest nieubłagana: poprosić pracodawcę o zmniejszenie dochodów. Poza tym zgłosić do komornika sprawę alimentów. Następne kryterium FA to komornik musi potwierdzić, że nie był w stanie ściągnąć alimentów.

mój pracodawca nie moze mi zmiejszyc zarobku gdyz pracuje w panstwowej firmie

Powrót