Nie mogę odzyskać budzika oddanego do naprawy

• Autor wątku Autor wątku ewa1111102
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa1111102

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry

Proszę o pomoc. Jak mam odzyskać mój budzik oddany do naprawy?

Oddałam do naprawy mój budzik, zegarmistrz jest w innym mieście. Ma stronę internetową i tak się z nim skontaktowałam. Po wstępnej wycenie telefonicznej wysłałam kurierem budzik. Następnie dostałam kolejną wycenę już po obejrzeniu przez niego budzika, zgodziłam się na nią i w przeciągu 2- 3 miesięcy budzik miał być gotowy.

Mija w tej chwili prawie 6 miesięcy. Od ponad miesiąca próbuję bezskutecznie dowiedzieć się co z moim budzikiem. Jest mi już obojętne czy jest naprawiony czy nie. Kontaktuję się przez Whatsappa i Messengera. Panowie zawsze dzwonią i słyszę tylko jakieś wykręty, że jeszcze nie jest gotowy a ja przerywam im w pracy i mam cierpliwie czekać, a to znów, że zgubił się podczas przeprowadzki, ale oni intensywnie szukają... a to że majster jest na urlopie i mam cierpliwie czekać. Napisałam, że skontaktuję się z Policją. I od tego czasu nie ma kontaktu. Co mam zrobić? Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie

Wezwij do wydania rzeczy.
Listownie, za ZPO.

Dziękuję bardzo, czy mam podać powód? I czy pisać o tym, że pokryję koszty kuriera?

Na wszelki wypadek ustal wartość budzika i zaznacz, że jeśli został zagubiony to domagasz się tej kwoty. Możesz ustalić dzień, na który będą zaczynały się odsetki. Formę dostawy też zamieść w żądaniu wydania twojej własności. Przy takim opóźnieniu nie proponuj opłacenia kuriera. Zakłada, że masz jakieś "kwity" na to, że wysłałaś i że ustaliliście zakres prac, datę i cenę.

Powrót