E
Ewa36
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam W 2004 roku zwolniono mnie z pracy za sprzeniewierzenie bardzo duzej kwoty pieniedzy Na sprawie karnej sąd skazał mnie na 3 lata pozbawienia wolności w zawieszeniu na 6 lat oraz na obowiązek naprawienia szkody w całości w ciagu 4 lat od uprawomocnienia sie wyroku Zdołałam zapłacic tylko 1/4 szkody a zostało mi pół roku do spłaty Pojawił sie juz komornik Wierzyciel grozi ustanowieniem hipoteki na moim i męza mieszkaniu Mąz o niczym nie wiedział Pracuje za granica Obecnie staram sie o kredyt ale on tez nie pokryje długu w całosci natomiast po skumulowaniu go z wpłaconymi pieniązkami do tej pory bedzie to 3/4 spłaconego długu Co robic? Czy pisac do wierzyciela o umorzenie reszty czy o rozłozenie na wiecej rat Wierzyciel wytoczył mi równiez proces cywilny i wiem ze nie musi stosowac sie do wyroku ze sprawy karnej Nie wiem juz co zrobic Spłacam to regularnie raz mniej raz więcej ale co miesiąc Mam małoletnie dzieci Boje sie ze jesli nie uda mi sie spłącic tego w całości sąd moze odwiesic mi kare Mam prace i zyje zgodnie z prawem po tym co zrobiłam Czy ktos mi cos poradzi?