Nie naprawiłam szkody w całości

• Autor wątku Autor wątku Ewa36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewa36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam W 2004 roku zwolniono mnie z pracy za sprzeniewierzenie bardzo duzej kwoty pieniedzy Na sprawie karnej sąd skazał mnie na 3 lata pozbawienia wolności w zawieszeniu na 6 lat oraz na obowiązek naprawienia szkody w całości w ciagu 4 lat od uprawomocnienia sie wyroku Zdołałam zapłacic tylko 1/4 szkody a zostało mi pół roku do spłaty Pojawił sie juz komornik Wierzyciel grozi ustanowieniem hipoteki na moim i męza mieszkaniu Mąz o niczym nie wiedział Pracuje za granica Obecnie staram sie o kredyt ale on tez nie pokryje długu w całosci natomiast po skumulowaniu go z wpłaconymi pieniązkami do tej pory bedzie to 3/4 spłaconego długu Co robic? Czy pisac do wierzyciela o umorzenie reszty czy o rozłozenie na wiecej rat Wierzyciel wytoczył mi równiez proces cywilny i wiem ze nie musi stosowac sie do wyroku ze sprawy karnej Nie wiem juz co zrobic Spłacam to regularnie raz mniej raz więcej ale co miesiąc Mam małoletnie dzieci Boje sie ze jesli nie uda mi sie spłącic tego w całości sąd moze odwiesic mi kare Mam prace i zyje zgodnie z prawem po tym co zrobiłam Czy ktos mi cos poradzi?

Urządzimy mu uczciwy proces, a potem go powiesimy - Charles Lynch ?? Czy to tylko luźny opis czy tez sposób przekazu skierowany do mnie? Jestem w pełni swiadoma tego co zrobilam i czarnej plamy w moim zyciu i zyciu mojej rodziny Chciałam tylko spytac czy jesli nie uda mi sie spłacic całości do podanego terminu w wyroku istnieje mozliwośc odwieszenia kary Ten termin to tez pewnego rodzaju "warunek" ....

Możliwość istnieje. Jeśłi Sąd będzie rozważał zarządzenie wykonania kary to powinien zbadać z jakiego powodu nie doszło do zapłaty całości. Jeśli okarze się że nie zapłaciłaś, mimo że mogłaś (choćby w ratach) to będa podstawy do zarządzenia wykonania kary jeśli okarze się że nie ma Twej złej woli w braku zapłaty - zarządzenia być nie powinno.

BTW: Sentencja o procesie o wieszaniu we wpisie Yossariana nie była skierowana do Ciebie. To tzw. sygnaturka czyli dopisem pojawiający się na końcu kazdego wpisu Yossariana na forum. Ty też możesz sobie ustawić sygnaturkę jaka Ci się podoba (w swoim Profilu w Panelu Użytkownika)

Płacę

Ja spłacam swój dług ale miałam na to tylko 4 lata i gdybym miała to płacic w równych ratach z naliczonymi odsetkami to rata co miesiąc musiałaby wynosic 4 tysiace zł a ja nie mam takich pieniedzy Wpłacam ile moge Raz więcej raz mniej Sa to kwoty od 6tys do 300zł miesiecznie najmniej w zaleznosci ile mam pieniązków te wieksze kwoty to z pracy za granica Boze teraz juz wiem na pewno ze zło wyrzadzone raz wraca podwójnie

Powrót