Nie otrzymany Catering

• Autor wątku Autor wątku Armani85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Armani85

Stały bywalec
Odpowiedzi
773
Witam kurjozalna sytuacja zamówiłem catering , niestety nie zastałem go. Od dostawcy otrzymałem zdjecie iż 03:08 pozostawił pod drzwiami o 05:00 już nie było. Oczywiście umywają ręce. ale jak to wygląda od strony prawnej czy wywiązanie się z umowy to faktycznie pozostawienie produktu/paczki pod drzwiami to wypełnienie umowy ? jaki dowód w sprawie ma wykonane zdjęcie - równie dobrze kurier mógł zrobić zdjęcie i zabrać dla siebie czy mogę coś w tej sytuacji uczynić?

A zdjęcie z dobrego dnia?
Tez kiedyś mi nie dostarczyli. Wysłali zdjęcie ale z dnia poprzedniego. Po zwróceniu uwagi - otrzymałem zwrot.
Może ktoś ukradł?
U mnie czasami kilka razy pomylili piętra.

Co mówi na to regulamin usługi którą wykupiłeś? Nie ma nic na temat sposobu dostarczenia pod drzwi?

W regulaminie mojego dostawcy nic na ten temat nie ma. Ale jest możliwość odbioru osobistego w wyznaczonych punktach. Czyli jakby ryzyko bierzemy na siebie za wygodę dostawy. Ja już korzystam ponad 3 lata i nigdy mi nie ukradli - a tylko raz nie dostarczyli i zwrócili pieniądze.

Usługa została wykonana, sprawa nie do wygrania.

Lejnus napisał:
Usługa została wykonana, sprawa nie do wygrania.

Skąd wiesz skoro nie wiemy jaką zawarto umowę? Przecież to kwestia podstawowa i zasadnicza - sposób przekazania zamówionego towaru. Jeśli w umowie jest mowa o pozostawianiu pod drzwiami - to masz rację. Jeśli nie to niekoniecznie.

Powrót