nie pobieranie opłaty za mieszkanie w Holandii i konsekwencje tego?

• Autor wątku Autor wątku kamilaaas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamilaaas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam taki problem.Jestem pracownikiem Biura Pośrednictwa Pracy w Holandii,zapewniają mi oni zakwaterowanie, za które pobierają cotygodniową opłatę.Od pewnego czasu nie potrącali mi tego z wypłat.Teraz chcą mi to ściągać systematycznie z wynagrodzeń,jednak jestem teraz na urlopie i nie chcę już tam wracać.Czy jeśli porzucę pracę to czy mogą oni jakoś sciągnąć mi to tu w Polsce,np przez komornika albo sądownie?

Więc sprawę należy jak najszybciej uregulować z pracodawcą i wyjaśnić. Jeżeli Pa nie powiadomi pracodawcy iż nie nosi się z zamiarem powrotu do pracy i wynajmowania mieszkania, należy się liczyć z faktem iż biuro to może potrącać pieniądze lub wysłać pismo o uregulowaniu płatności.
Aby jednak nie być narażonym w terminie późniejszym na podobne sprawy, należy jak najszybciej skontaktować się z pracodawcą i wyjaśnić wszystkie powstałe z tego tytułu problemy.
Urząd czy pracodawca może wysłać pismo o uregulowaniu płatności w przypadku braku reakcji, zostanie wydany nakaz komorniczy płatności, nazywa się to Dwangbevel.

Powrót