Nie przekroczyłem granicy z ukraina A mam kwarantanne

• Autor wątku Autor wątku lewari
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lewari

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam tak jak w temacie wczoraj wraz z żoną i dzieckiem próbowaliśmy pojechać do dziadków . Na granicy polskiej nas przepuscili Ale na ukraińskiej już nie, zwrócili nas Spowrotem I dowiedziałem się że mam kwarantanne za to że nigdzie nie bylem .... Okazało się że nie mamy ubezpieczenia covid 19 o którym nie wiedzieliśmy I nie poinformowano nas że bez niego nie wjedziemy Ale nas puścili dalej . Czy mogę się od tego odwołać ? Albo skrócić kwarantanne proszę o pomoc . Z gory dziekuje pozdrawiam .

Od czego chcesz się odwoływać? Przecież przekroczyłeś granicę państwa. Wracasz i zgodnie z przepisami musisz odbyć kwarantannę trwającą 14 dni. Straż Graniczna to nie informacja turystyczna, wszystkie informacje masz w Internecie. Tak samo puściliby cię bez wizy na Białoruś, a co ich to obchodzi, że nie wjedziesz. Ich interesuje wyjazd zgodny z polskim prawem i tyle.

,ale przecież tego wyjazdu nie było bo nie doszedł do skutku. Po drugie to wyjaśnij mi dlaczego DUDA nie ma kwarantanny skoro granice przekracza i to cały czas? To co jednych prawo obowiązuje, a drugich już nie.

Przekroczyłeś granicę. Znalazłeś się na terytorium Ukrainy. To wystarczy. Duda robi to służbowo, a ty nie. Taka różnica. Porównywanie się do prezydenta państwa raczej nie ma żadnego sensu, pod żadnym względem ;-)

Przecież obywatel też może jeżdzić służbowo. To prezydent jest jakiś nadczłowiek, że miałbym od niego być gorszy? Duda nie jest prezydentem mojego państwa. On jest prezydentem 25% obywateli bo tylko tyle na niego zagłosowało.

voiskoe napisał:
Przecież obywatel też może jeżdzić służbowo. To prezydent jest jakiś nadczłowiek, że miałbym od niego być gorszy? Duda nie jest prezydentem mojego państwa. On jest prezydentem 25% obywateli bo tylko tyle na niego zagłosowało.
Tak, obywatel może jeździć służbowo, potrzeba na to papierów. Zdaje się, że komuna wróciła, ale niech będzie ;-)
Na Dudę zagłosowało 25% wszystkich uprawnionych obywateli czy tylko tych, którzy ruszyli d*pę?

Nie podoba ci się w Polsce? Wyjedź do Chin. Tam 100 procent społeczeństwa popiera swojego przywódcę.
Będziesz na pewno z tego powodu bardziej szczęśliwy.

Dlaczego to większość ma wyjeżdzać za granicę? Niech wyjedzie 25% z swoim wodzem, albo podzielić Polskę na kilka częsci i wszyscy będą szcześliwi.

Ale o jakiej ty większości piszesz? Ci co nie głosowali są obojętni na to kto, dlaczego i jak będzie rządził Polską. Duda miał 25 procent. A ile Twój kandydat dostał głosów łącznie z tobą? Na pewno mniej niż 25 procent więc przestań gadać o tej większości.
Dobrze że wrzesień coraz bliżej.

Powrót