Nie przyjęcie sprawstwa kolizji

• Autor wątku Autor wątku kacper518
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacper518

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,
jestem nowy na forum, bardzo bym prosił o pomoc w danej sprawie. Na początku kwietnia doszło do kolizji. Auto jadące prawym pasem zmieniając pas ruchu na lewy, spowodowało kolizję z moim autem, ocierając prawe lusterko. Zostało spisane oświadczenie, sprawca przyznał się w nim do winy. Po miesiącu wymieniania się mailami z ubezpieczalnią i wizycie rzeczoznawcy, dostałem powiadomienie o decyzji odmownej, z uwagi na domniemaną nadmierną prędkość mojego pojazdu: "Kierujący sprawstwa nie przyjął na siebie szkody wskazując nadmierną prędkość" dowodem ma być nagranie z wideorejestratora. Ubezpieczalnia nie ponosi odpowiedzialności za szkodę i odmawia wypłacenia oszkodowania. Co można zrobić w takiej sytuacji? :confused:

Sprawa do Sądu, jeśli chcesz się bić o to lusterko. Jak był nawet na rejestratorze pomiar prędkości GPS, to i tak bez homologacji i Świadectwa Dopuszczenia i legalizacji. Prędkości może obliczyć biegły jeśli zachowało się oryginalne nagranie na oryginalnym nośniku. W przypadku przegranej koszty poniesione przez Ciebie mogą się równać wielu wartością lusterka. Ale masz takie prawo.

Dzięki za odpowiedz.
To że mogę oddać sprawę do sądu to wiem, wiem też że nie warto ,pytam o jakieś inne formy odwołania, podobno do Rzecznika praw konsumenta lub Rzecznika Finansowego??
ktoś??coś??
Twoim zdaniem nie ma się o co bić? może i racja ale dlaczego ktoś ma prawo robić szkodę i nie ponieść za to konsekwencji? to nie dziki zachód :mad:

Powrót