nie slusznie oskarzony o kradziez

• Autor wątku Autor wątku robert1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robert1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam
zostalem nie slusznie oskarzony o kradzierz pieniedzy.

Jestem serwisantem odkurzaczy. w ciagu pol roku bylo z 70 napraw . szef dopatrzyl sie takiego bledu w 3 naprawach a wiec brak kasy w raportach kasowych oraz w kasetce.
- kazda z tych 3 napraw jest uwzgledniona w systemie ze taka naprawa sie odbyla.
- ja jestem zobowiazany za pisanie raportow kasowych oraz za przyjmowaniepieniedzy.

jestem przekonany ze te pieniadze dani klienci wplacili.
dostep do miejsca gdzie lezy kasetka oraz gdzi elezy dany raport z danego meiisac amaja wszyscy w biurze tj 2 szefow oraz 4 pracownikow administracyjnych.(szefowie twiredza ze recza za tamte osoby i obarczaja mnie za ten brak lacznie okolo 1500 zl.
- podpisywalem w raz z umowa anex ze jestem odpowiedzialny za stan magazynowy czesci ale nei za kase i kasetke w umowie w moich obowiazkach takze tego nei ma.
Jeszcze raz powiem ja tych pieniedyz nei wzialem czy w sadzie mam szanse na wygranei sprawy.

pozdrawiam

Jeżeli rzeczywiście jest Pan bez winy, to teoretycznie nie ma się czego bać.
Wpierw musi być wykazana Pana wina i zapaść prawomocny wyrok, aby uznano Pana winnym zarzucanych czynów.
Przenoszę na karne ponieważ są tam bardziej kompetentni userzy i eksperci.

Witam!
Mam dla ciebie kilka porad, które nie pomogą ci dowieść swojej niewinności ale na pewno pomogą w ewentualnej drodze do odzyskania honoru.
Sam zostałem skazany w sprawach karnych i to dwukrotnie, a gdy udało mi się w końcu udowodnić swoją niewinność i kłamstwo stronie skarżącej to kłody pod nogi zaczął rzucać mi Sąd, który robi wszystko aby uniemożliwić mi uzyskać sprawiedliwość.

Po pierwsze:
żądaj odczytania Ci protokołu z rozprawy za każdym razem gdy skończy zeznawać świadek, skarżący lub ty sam. W tych protokołach powstają tak ogromne błędy, że czasami zmieniają sens wypowiedzi.

Pamiętaj, że Sędziowie są klasyfikowani ze względu na ilość wydanych wyroków skazujących i zależy im na jak najszybszym skazaniu oskarżonego i dlatego często uniemożliwiają oskarżonemu prawidłową obronę. Skazują bez dowodów winy i nie uwzględniają dowodów działających na korzyść oskarżonego.

Fakt, że na sali rozpraw rządzi Sędzia powoduje, że nie można go drażnić bo jedynie uzyskasz wyższy wyrok.

Bądz caly czas spokojny nawet jak usłyszysz najbardziej nieprawdopodobne kłamstwo, ale jednocześnie stanowczy.

Jeśli w miejscu twojej pracy jest monitoring, żądaj jego zabezbieczenia z dni w których doszło do przestępstwa. Pamiętaj, że w wielu firmach meteriał wideo jest przetrzymywany bardzo krótko.

Jeśli możesz to rejestruj przebieg spraw bez wiedzy Sądu (dyktafonem) i nigdy nie ujawniaj tych nagrań, bo uzyskasz jedynie dodatkowe oskarżenie. Te nagrania mogą ci się przydać jak już będziesz wiedział, że nie uzyskasz sprawiedliwości w polskim Sądzie. Najlepiej wtedy przekazać te nagrania komuś uprawnionemu lub mediom i skonfrontować je z protokółami.

Istnieje możliwość, że uzyskasz kilka wyroków skazujących. Sędziowie lubią rozbijać akty oskarżenia aby utrudnić później oskarżonemu obronę.
Staraj się od razu o obroncę z urzędu. Jeśli sąd ci go nie da to idz to prywatnego (ale pamiętaj sa bardzo drodzy). Sąd zazwyczaj nie chce słuchać oskarżonego.

Jeśli naprawdę jesteś nie winny to pomóc może ci tylko twoja upartość.
W ostateczności próbuj kontaktować się ze mną przez to forum. Ja co prawda do dzisiaj walczę z Sądem, tym bardziej że Sąd nie potrafi prawidłowo uzasadnić własnych decyzji, a ja chociaż nie mam wykształcenia prawniczego radzę sobie lepiej niż nie jeden prawnik (kancelaria prawna strony skarżącej nie miała ze mną żadnych szans). Sąd dopiero się wystraszył gdy zagroziłem oddaniem mojej sprawy do instytucji nadrzędnych, a w stosunku do pracowników tego sądu będę wyciągał konsekwencje prawne (Zamierzam złożyć pozwy p-ko kilku pracownikom tegoż Sądu o naruszenie szeregu przepisów prawa karnego i konstytucji RP).

Pamiętaj jednak o jednym. Postępuj tak jeśli naprawdę jesteś niewinny, jeśli jednak jest inaczej, to zapomnij o tej odpowiedzi.

Powrót