Nie ten silnik do skutera.

• Autor wątku Autor wątku pandokti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pandokti

Użytkownik
Odpowiedzi
70
Kupiłem przez serwis OLX silnik do skutera,
Ogłoszenie: http://olx.pl/oferta/silnik-90ccm-4t-okazja-wysylka-coliber-bassa-CID5-ID99Y0T.html

Ok, półtorej tygodnia czekałem (miałem dzisiaj zgłaszać, że nie otrzymałem na policję, ale wreszcie doszedł). Wydrukowałem ogłoszenie, zdjęcie oraz potwierdzenie przelewu.

Otrzymałem go dzisiaj rano o 9.00 (o dziwo przewoźnik mnie obudził), nie rozpakowywałem wgl.

Zaniosłem go do firmy (serwisu) żeby go rozpakować przez mechanika na warsztacie.

Co się okazało, silnik dostałem jakiś dziwny niebieski, bez plastików, pogięty gaźnik, kable pourywane, kopka spawana, obudowa paska (od kopki) popękana brak chłodzenia (na tym mi najbardziej zależało).

Na zdjęciu widać Srebrną obudowę z napisem MOTOMAR (twierdzi, że pomalował ale napisu się nie da usunąć. Prawda? ).

Również widać, że kopka posiada śrubę mocującą a nie była spawana. Posiada plastiki na silniku.... Posiada stożkowy filtr powietrza który właśnie dostrzegłem, również nie dostałem...

Co mam w takim wypadku zrobić? Zapłaciłem z przesyłką priorytetową 480 zł (trwała prawie półtora tygodnia).

Według rozmowy z nim wynika, że silnik został pomalowany na niebiesko i czarno bo tak lepiej wygląda... Lepiej? Według mnie błękitny silnik trochę nie bardzo....

Napis MOTOMAR jest on wklęsły więc dlaczego mam na obudowie gładki pasek i brak firmy? ( dostałem coś takiego POKRYWA DEKIEL OBUDOWA PASKA SKUTER 4T GY 43 CM (5580823282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a nie to co na zdjęciu...)

Według mechanika (autoryzowany serwis) silnik nie jest ten co w ogłoszeniu.
Mam sprawę zgłosić czy jak? Bo według sprzedającego on jest ten i pomalowany. Już mało istotne kolory, ale tyle braków? Mechanik mi powiedział, chwila moment i pokrywa wraz z kopką może się rozlecieć...
Ja swój zatarłem(właśnie przez brak plastików na silniku które odpowiadały za chłodzenie), a ten był dla mnie idealny.

Powrót