Nie uznanie reklamacji - brak szczegółów

• Autor wątku Autor wątku lukislaw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukislaw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

oddałem do reklamacji opony. Otrzymałem od producenta odpowiedź że nie uznaje reklamacji gdyż "parametry jednorodności opony mieszczą się w limitach przy których opona nie może być źródłem zakłóceń jazdy" - więcej szczegółów producent nie podał. Jakie to limity itd. Czy producent ma obowiązek podania mi szczegółów dot. ekspertyzy/badania tych opon ? Od kilku dni próbuje się doprosić o jakieś szczegóły ale na razie bezskutecznie.

pozdrawiam
Czapiewski Łukasz

Czy mogę w takim razie złożyć pozew do sądu o udostępnienie takiej dokumentacji ? Nie chciałbym póki co zakładać sprawy o zasadność reklamacji bo nie mam żadnych dokumentów na to jak opony były badane ani ich szczegółowych wyników. Odnoszę wrażenie że producent nie chcąc mi udostępnić takich wyników chce porostu mi utrudnić podjęcie dalszych kroków.

A mogę w takim razie prosić o podpowiedź co mogę dalej z tym zrobić ? Nie chciałbym wydawać 1200 pln na ekspertyzę opon nie mając odniesienia do tego twierdzi producent.

Spróbuj zareklamować sprzedawcy z tytułu rękojmi za wady - o ile posiadasz takie uprawnienia.

Powrót