A
adamr
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, w sierpniu 2006 zostałem uderzony podczas meczu przez współpracownika w twarz. Ułamał mi ząb 21 i uszkodził korzeń w zebie 12. Ze względu uszkodzonego korzenia zmuszony byłem podjać sie zabiegowi implatologicznemu (koszt ok 9tys zł; całkowity koszt leczenia zębów ok 11 tys zł). Sprawca przyznał sie do winy i podczas posiedzenia (w sadzie karnym) został skazany na 10 miesiecy pozbawienia wolności w zawieszeniu. Na poczatku czerwca odbyła sie pierwsza rozprawa cywilna na ktorej oczywiscie sie nie stawił, pozew odbrala jego siostra a jego ojciec przekazał informacje w sadzie ze syn znajduje sie za granicą i nie wie kiedy planuje wrócic do kraj a ja nie jestem wstanie dowiedziec sie pod jakim adresem przebywa ;( (przed rozprawa karna zapowiadał mi ze bedzie mi utrudniał sprawe, ze nie wyciagne od niego zadnych pieniedzy-podałem taka informacje podczas pierwszej rozprawy). Tak wiec zostałem jedynie z długami ktore musze spłacic lecz niestety kwota przerasta moje mozliwosci finansowe (studjuje dziennie) Adwokat z urzedu nie ma zadnego pomysłu co mozna zrobic wiec zwracam sie o jakas porade.
P.S Dodam ze sprawca jest pełnoletni i niestety nie dano mu kuratora
Pozdrawiam
P.S Dodam ze sprawca jest pełnoletni i niestety nie dano mu kuratora
Pozdrawiam