Nie wplacona ostatnia rata grzywny

• Autor wątku Autor wątku pedro444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pedro444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Wiec moj problem jest taki w kwietniu 2007 dostalem wyrok sadu w Krasniku z art 286 2 lata na 4 w zawieszeniu i 1600zl grzywny. poziej w grodniu 2007 za jazde pod wplywem alkocholu zabrranio mi prawo jazdy na jeden rok i 900zl grzywny sad w Bialej Podl.tydzien temu dostalem list z sadu w Krasniku :...odedzie posiedzenie w przedmiocie zarzadzenia wykonania kary pozbawienia wolnisc:
po dluzszym namysle stwierdzilem ze z wlanego bledu i niedopatrzenia nie wplacilem oststniej raty w sprawie sadu w Krasniku

1 Czy sad w Krasniuku polaczyl sprawe z Bialej podlaskiej i chce mi odwiesic wyrok w zawieszeniu?

2 Czy sad w Krasniku dopatrzyl sie ze nie wplacilem ostatniej raty i chce mi odwiesic wyrok, jak tak co mam zrobic? wplacic oststnia rate i wyslac jakies przeprosiny przed posiedzieniem?

Bardzo prosze o pomoc

Grzywnę musisz uregulowac w całości.
Jeśli czyn z art 178a popełniłeś w okresie próby, Sąd w Kraśniku mógł z urzędu wyznaczyc termin posiedzenia w przedmiocie zarządzenia wykonania kary w pierwszej sprawie.

a jak ureguluje ostatnia rate i pokarze dowod wplaty to co sad moze zrobic? odwiesi mi i pojde siedziec?

w okresie proby wlasnie mi sie zdazyla ta jazda pod wplywem i zabrali mi prawko na rok i 900zl grzywny mialem 1,2 promila

A czyn z art.178a popełniłeś w okresie próby?

Grzywna tutaj raczej nie ma nic do rzeczy , wezwanie jest zapewne w sprawie fakultatywnego (Sąd może ale nie musi) zarządzenia kary wcześniejszej z uwagi na nowe popełnione w okresie próby .
Choć pewnie nie chodzi tutaj o grzywnę , to lepiej przed Sądem będzie wyglądało jeśli grzywna będzie uregulowana w całości.

ale art 286 to nie jest czyn podobny to jazdy pod wplywem alkocholu a zeby zawieszenie bylo odwieszone to tzreba cos zrobic z tego samego art lub podobnego.tak slyszalem...

Wtedy sąd musi odwiesić jak jest podobne.
A teraz może, ale nie musi.

a dlaczego sad w Bialej Podlaskiej nie odwiesil odrazu wyroku w Krasniku?

[cytat="pedro444":1984iyc8]a dlaczego sad w Bialej Podlaskiej nie odwiesil odrazu wyroku w Krasniku?[/cytat:1984iyc8]

Bo nie był właściwy by to zrobić.

dzwonilem do sadu w krasniku i chodzi o ta jazde pod wplywem,,, jak mam sie bronic zeby wszystko bylo okej??

[cytat="pedro444":3ph5dnx9]a zeby zawieszenie bylo odwieszone to tzreba cos zrobic z tego samego art lub podobnego.tak slyszalem...[/cytat:3ph5dnx9]

niekoniecznie, przeczytaj cały art. 75 k.k.

[cytat="pedro444":3ftci92l]dzwonilem do sadu w krasniku i chodzi o ta jazde pod wplywem,,, jak mam sie bronic zeby wszystko bylo okej??[/cytat:3ftci92l]

Musisz jechać na to posiedzenie i być na sali sądowej potulny jak baranek , zrobić skruszoną minę i prosić o nie odwieszanie wyroku.

bo powod mojego jechania byl taki ze kolega wracajac do domu byl lekko pod wplywem ,przewrocil sie i skrecil noge i zadzwonil do mnie,ja chcac mu pomuc bo nie dal rady dojsc do domu a mieszka na przedmiesciach miasta pojechalem po niego.czy moge jakos sie bronic jak by kolega napisal... nie wiem jak to ujac ale chodzi mi oto ze prosil mnie o pomoc i jest mi za to wdzieczny czy cos takiego

Skręcenie nogi nie jest powodem wyższej konieczności , trzeba było zadzwonić na pogotowie albo po taksówkę.

Powrót