Nie zaczęte jeszcze szkolenie i staż z PUP/UE

• Autor wątku Autor wątku dyanna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dyanna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam wszystkich, na początku czerwca zgłosiłam się do projektu z UP ale nie z Funduszy tylko z UE i zostałam zgłoszona do przetargu - trwa miesiąc czasu, także jeszcze nie zaczęłam ani szkolenia ani stażu, nie byłam na badaniach lekarskich, nawet u doradcy. Dziś miałam nawet termin wizyty w UP. I chce z niego zrezygnować. Czy poniosę jakieś koszty skoro jeszcze nic na mnie nie wydali?

A chce Pani zrezygnować, bo? Powód może mieć znaczenie.

Dziękuję za zainteresowanie. Wyjeżdżam do GB bez podania przyczyny. Koordynator powiedziała że mogę tak napisać ale żeby nie pisać że do pracy na czarno bo trzeba by umowę. Tylko oczywiście ja zapominalska nie zapytałam czy mnie to coś będzie kosztować. A ona też nic nie takiego nie powiedziała.

Ostatnia edycja:
dyanna napisał:
Tylko oczywiście ja zapominalska nie zapytałam czy mnie to coś będzie kosztować.
Utratę statusu bezrobotnego na 120, 180 lub 270 dni.
dyanna napisał:
i zostałam zgłoszona do przetargu - trwa miesiąc czasu
Zaintrygowała mnie Pani... co to za przetarg? Czy nie chodzi przypadkiem o rekrutację?

Nieważne czy stracę status czy nie. Chcę iść na inny projekt :). Tak, Pani z UP powiedziała że to przetarg. Jak się zbierze grupa minimum 10 osób o różnych szkoleniach (niekoniecznie 10 osób na grafike komputerową jak ja). Wypełniałam test (jakieś milion bzdurnych pytań) i umowę też.

No właśnie boję się że wymaga ale zapytam jutro.

A gdybym tak się w ogóle wyrejestrowała z UP? Ciekawe czy też by mnie uwzględnili w projekcie gdybym już nie była zarejestrowana.

dyanna napisał:
Ciekawe czy też by mnie uwzględnili w projekcie gdybym już nie była zarejestrowana.
A co to za projekt? Jaka instytucja go realizuje?

Obawiam się, że PUP może nie uwzględnić Pani wniosku o dobrowolne wyrejestrowanie w sytuacji kiedy chce Pani "uciec" od form aktywizacji przewidzianych przez projekt, do którego się Pani zakwalifikowała.
To nie jest sprawa do omawiania na forum internetowym. Nie zgadniemy co jest faktycznym powodem Pani rezygnacji, ani też PUP nie musi go uwzględnić. Rozstrzygnięcie sytuacji należy do PUP.

Powrót