Nie zapłacenie za stronę www.

• Autor wątku Autor wątku ukGUNTHER
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ukGUNTHER

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem ponieważ poszukuję pomocy.
Umówiłem się z klientem, który jest pośrednikiem, że stworzę dla niego stronę www - by było bardziej ciekawie jest to strona Kancelaria Adwokacka, Szczecin ul. Jagiellońska 11.4, tel. 091 820 23 73 a więc tematyka prawna ( właściciel strony nie ma pojęcia, że strona jest moja ponieważ zamówił u tego pośrednika mojego klienta - ). Nie łączyła nas umowa pisemna, ale słowna - posiadam wszystkie jego emaile z opisami, zleceniami, etc etc. oraz wycenami za strony. Jestem grafikiem i webmasterem freelance, ale to nie znaczy, że można mnie oszukiwać. Już 7 agencja, w przeciągu 4 miesięcy mnie tak traktuję, że oddaje projekty skończone na czas lub przed a mi nie zapłaciła. Postanowiłem się tym razem poradzić co mogę zrobić ? posiadam jako dowód w wiadomościach wysłanych projekt z moim www, na jego adres - i jak widać już zawisła strona na serwerze.
Z góry dziękuję za pomoc.

Nie można zrobić nic oprócz napisania pisma w formie grzecznościowej do gazety. Nie widzę tutaj jakiejkolwiek podstawy roszczeniowej. Radzę bawić się po prostu dalej :)

alexlie napisał:
Nie można zrobić nic oprócz napisania pisma w formie grzecznościowej do gazety. Nie widzę tutaj jakiejkolwiek podstawy roszczeniowej. Radzę bawić się po prostu dalej :)
Bzdura.

Umowa została zawarta (ustnie można powiedzieć - a umowa o dzieło nie musi być pisemna).
Jeśli są dowody na jej zapisy (zakres i wynagrodzenie) to sprawa jest prosta.

Wyślij do pośrednika wezwanie do zapłaty (poleconym za potwierdzeniem odbioru).

drzemik napisał:
Bzdura.

Umowa została zawarta (ustnie można powiedzieć - a umowa o dzieło nie musi być pisemna).
Jeśli są dowody na jej zapisy (zakres i wynagrodzenie) to sprawa jest prosta.

Wyślij do pośrednika wezwanie do zapłaty (poleconym za potwierdzeniem odbioru).

Dziekuję, klient chyba zapłaci bo właśnie otrzymałem od niego emaila.
Tak dowody są, w postaci emaili otrzymanych i wysłanych. Z wyceną, projektem itd. :)
Bardzo się cieszę, że jest jakieś światło w tym tunelu

A na przyszłość - jak możesz to podpisuj umowę (o dzieło) z góry.

Powrót