nie zapłacone za paliwo?

• Autor wątku Autor wątku usiek78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

usiek78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam dziwną sprawę:
Dostał mąż wezwanie z policji,jak się okazało zarzut dotyczył nie zapłacenia za gaz który tankowaliśmy na stacji Statoil,było to 19-go lipca.Policjant pokazał mężowi dwa zdjecia-na jednym widac jak stoimy przy samochodzie i pracownik tankuje nam gaz do samochodu a na drugim widac jak odjeżdzamy...Dla mnei to nie jest dowód że nie zapłacilismy za paliwo!
Było to tak dawno że nie pamiętam dokładnie jak to było z tym płaceniem,na pewnio płacilismy gotowką.wydaje mi sie że albo bylo tak że daliśmy pieniądze pracownikowi bo była kolejka przy kasie lub ja poszłam do kasy-powiedziałam że płace za gaz i poszłam nie czekając na paragon.
Wiem,nie mam paragonu jako dowodu że zapłaciłam no ale jestem pewna że płaciłam!!!nie pamietam tylko jak to było dokładnie.
Policjant poradził mężowi żeby jechać na tą stację zapłacić i poprosić ich żeby nie kierowali sprawy do sądu.Mąż tak zrobił bo nie chce ciągania sie po sądach ale ja nie chcę tego tak zostawić,bo wiem że płaciliśmy.Czy mogę iśc na stacje i poprosić o przedstawienie nagrania?bo moim zdaniem takie zdjęcia jak przedstawił policjant mężowi to mozna zrobić kazdemu.
Prosze o poradę

a w jakim charakterze mąż dostał wezwanie? - podejrzanego? obwinionego? świadka?

mąż dostał wezwanie w charakterze świadka,nie wiem co to oznacza dla nas?

Powrót