parasoll.ka
Praktyk
- Odpowiedzi
- 17 490
Wystarczy przeczytać odpowiedzi w tym wątku.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bardzo dobry, choć do czasu... aż się urząd dowie - wtedy zapłacisz podatek wraz z należnymi odsetkami i nałożoną karą, ale do tego czasu nic ci nie grozi :-?demeek napisał:czy moj pomysl z zaoszczędzeniem na podatku w ten sposób jest dobry?
demeek napisał:A w jaki sposob moga to sprawdzic?
o ile dobrze zrozumiałem, to złożyłeś deklarację PCC3demeek napisał:i żebym wypełnił formularz
a co ma być ? pewnie ktos pokiwa głową i tyledemeek napisał:A jesli moga to co jesli pokaze im ze okazalem umowe w urzedzie?
ale jakiej umowie ?demeek napisał:Czy jest jakies potwierdzenie zaplaty przy tej umowie?
keepkalm napisał:Pytanie bo nie było to jeszcze poruszane
Spóźniłem się z zapłaceniem podatku od kupna mniej więcej rok czasu.
Jaka jest kolejność ?
1. Idę na pocztę wysyłam "zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia skarbowego" listem priorytetowym za potwierdzeniem odbioru.
2. Idę do urzędu wypełnić i złożyć PCC-3
3. Lecę do kasy zapłacić podatek z PCC-3 + odsetki.
Zgadza się ?
Czy jak zapłacę więcej odsetek to nic się nie stanie ? Tak żeby była równa kwota.
Czy lepiej pkt 1. Złożyć czynny żal razem z PCC-3 w urzędzie spęte razem. Tylko czy w tym wypadku dostanę jakieś potwierdzenie że czynny żal złożyłem ?