Niechciana ciaza z obcokrajowcom. Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Nadia00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nadia00

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam problem a mianowicie spotykam sie z belgiem niezobowiazujaco. Niestety zaszlam w ciążę... Nie znam prawa w Belgii i nie wiem jak mogę rozwiązać ta sprawę ponieważ on powiedział ze nie będzie brał za to odpowiedzialności. Czy ktoś moze mi doradzić ???

W tym przypadku odpowiedzialność jest po dwóch stronach, również i Belga.
A fakt iż opowiada "bajki", aby ciebie "spławić" nie bierz sobie do serca, można zrobić badania DNA, które potwierdzą ojcostwo.

Witaj bardzo mi cię szkoda bo mialam ten sam problem urodzilam dziecko w pl i zalozylam sprawe i pl bo on tez się wykręcal, bylo robione badnie i sad zasadzil mi alimenty teraz jest tylko problem z egzekucja.Masz jakis problem mogę pomoc

Niestety z tym będzie dużo zabawy. Potrzebny będzie tłumacz przysięgły i adwokat który tam na miejscu poprowadzi sprawę.

nie wiem gdzie przebywasz obecnie w pl czy belgii i gdzie chcialabys zakladac sprawę ale n mojej sąd wezwal tlumacza przysięglego a adwokata mialam polskiego.koszty sprawy i tlumaczen sąd nam umorzyl wiec poniooslan tylko koszt adwokata bo byla ugoda ale jakby sąd ustalal alimenty mozesz obciazyc go kosztami adwokata.jESLI NIEpodjał by korespondencji s,ądowej sąd powinien przyznać ci alimenty jakie wnosisz w pozwie bo wtedy sprawa byłaby zaoczna.niestety obcokrajowcy mają inny tok myślenia niż my polacy

Powrót