NIEchciany HOLIDAY !!! !

• Autor wątku Autor wątku Dariano
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dariano

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Mój problem dotyczy wypłaty Holidaya którego nie zgłaszałem i NIE chciałem go mieć w tym czasie ! Pojechałem do PL przed wyjazdem zgłosiłem że wyjeżdżam na 3 tygodnie do PL i zaznaczyłem że NIE chcę mieć holidaya tylko OFFa powiedziano mi że nie ma problemu i ok poleciałem po 3 tygodniach wracam i w piątek ku mojemu zdziwieniu dostaję przelew, a rano znajduję payslipa z wypłatą holidaya !!! czy to jest normalne ?! bo mnie krew zalewa !!! może ktoś się orientuje czy oni maja takie prawo bez "rozkazu" wypłacić ? czy to jest bezprawne i wynika z burdelu jaki nie wątpliwie panuje w jednej słynnej Polskiej agencji pracy w Belfaście przy Victoria Street ! i nie kompetentnych pracownic ;) Potrzebne mi te informacje bo zamierzam z tym pójść do adwokata ten holiday jest mi bardzo potrzebny na lipiec ! :'(

wg mnie masz marne szanse. Chyba, ze miales to na pismie.. zalezy to tez z jakiego tytulu brales ten czas wolny. Moja rada - to porozmawiaj z personelem w agencji i wyjasnij sprawe. Ludzie sa tylko ludzmi. Jesli zgodzili sie na bezplatny urlop teraz i omylkowo go wyplacili, to pewnie nie powinno byc sprzeciwu do bezplatnego urlopu w lipcu, a jesli to kasa stanowi problem to odloz na lipiec.

w sumie masz rację bezpłatny mogę sobie wziąć w lipcu kasę odłożyć ok z tym że takie pomyłki w tej agencji to chleb powszedni non stop jakieś problemy itp... a co do personelu to tam nie ma z kim rozmawiać o co się człowiek nie zapyta (mam na myśli konkretniejsze i głębsze pytania) to one nic nie wiedzą oj porażka w ogóle z tym "personelem". Mam ochotę pójść z tym do adwokata poważnie piszę bo takie pomyłki nie mogą mieć miejsca ! dodam jeszcze że jakieś pół roku temu też omyłkowo przelali mi wypłatę innej osoby na moje konto :) niby git ich strata ;) nie nie pieniądze musiałem zwrócić różnicę w podatku mi wyrównali (bo wiadomo im więcej zarobisz tym większy podatek) ale np. nie mogę mieć ogólnej kwoty całorocznego zarobku większej niż 12 000 przez takie pomyłki jestem stratny i mogę mieć problem na koniec okresu rozliczeniowego ! Sporo osób znam osobiście co mieli rożnego podobnego rodzaju pomyłki właśnie przez tą agencję TO CHYBA NIE JEST NORMALNE !?.

Jezeli omylkowo wplynely na konto pieniadze to i je zwracasz to nie sa one brane jako dochod to logiczne. Czy wystepowales o urlop na pismie ? Moze pierwsze kroki skieruj do przelozonego personelu biurowego i zloz skarge na konkretna osobe. Zloz pisemne wyjasnienie co do urlopow jak tak bardzo Ci zalezy aby teraz byl bezplatny ( chociaz to zadana roznica ).

Powrót