Niedoplata za prad

• Autor wątku Autor wątku Gabriela268
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gabriela268

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam , mieszkalam u siostry. Bylam zameldowana u niej w mieszkaniu, umowe z dostawca pradu i gazu podpisywala tylko moja siostra tak samo umowe o wynajem mieszkania. Nie mieszkam tam obecnie, a siostrze przyszla niedoplata za prad i gas za cztery lata w wysokosci 5000 euro. Siostra jest na harz IV, zglosila sie do jobcenter i powiedzieli, ze zaplaca czesc siostry, ale ja musze swoja czesc zaplacic. Pytanie moje czy rzeczywiscie jestem zoobowiazana zaplacic i co mam zrobic w sytuacji, gdy nie mam tych pieniedzy (okolo 1500 Euro). Czy jest w stanie mi ktos pomoc?

skoro tam mieszkałaś to powinnaś jej to oddac

Tylko, co w sytuacji gdy nie mam takiej kwoty? Czy jakis urzad w Niemczech jest w stanie mi pomoc?

Ostatnia edycja:
Gabriela268
Czy w Niemczech nie ma rocznych rozliczeń skąd się wzięło tyle do tyłu ???

no wlasnie :)przeciez to niemożliwe bo rozliczenia sa co roku ,ja sama dawniej mieszkalam u mamy rok czasu z dziecmi i po roku musieliśmy dopłacić 500€, a tu 5000€ ?to chyba wcale nie placila nic, tylko dziwne ze nie odcieli

Wlasnie sa roczne rozliczenia i ponoc je siostra placila. Problem w tym, ze ja mialam nie interesowac sie rachunkami, dawalam jej miesieczna kwote i ona robila przelewy i placila rachunki. Odkad sie wyprowadzilam nie utrzymuje z nia kontaktu, wiem tylko przez brata, ze prawdopodobnie bede musiala spalacic okolo 1500 Euro.

skoro jej dawalas ,teraz nic jej placic nie musisz ,a z tymi 5000€ to sciema

Powrót