Niedopuszczenie do matury

• Autor wątku Autor wątku BackOn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BackOn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
moja sytuacja wygląda tak:
mam średnią powyżej 2.0, mimo to nauczycielka wystawiła mi jako ocenę proponowaną ndst i powiedziała, że jeśli nie napiszę jakiegoś testu sprawdzającego to nie dopuści mnie do matury. pytanie brzmi: może tak zrobić?

To zależy od systemu oceniania w waszej szkole. Czasami stosowana jest tzw średnia ważona, czyli niektóre oceny liczą się bardziej a inne mniej. Zapoznaj się z tym. Choć ja na Twoim miejscu nie szedłbym na udry - ani nie masz za bardzo środków do walki, ani czasu bo do matur został miesiąc. To taki problem się nauczyć i zaliczyć?

liczyłam średnią ważoną, wychowawca liczył średnią ważoną i zgadza sie ze mną że oceny niedostatecznej nie powinno być. nie napisałam że nauczenie się materiału i zaliczenie go to dla mnie problem, zapytałam tylko, czy nauczyciel może mnie w takim wypadku nie dopuścić do matury

Jeżeli z systemu oceniania wynika, że ocena końcowa powinna być pozytywna to nie może postawić ndst bo ma takie widzimisię.

Jeżeli test sprawdzajacy ma wagę 10, to bez niego wychodzi zapewne ndst, mimo innych pozytywnych ocen

Powrót