Niedostateczna opieka lekarska - Pińczów

• Autor wątku Autor wątku pushek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pushek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam pytanie gdzie mogę zgłosić fakt nieprofesjonalizmu, niedpatrzenia lekarskiego?
Moj brat odsiaduje wyrok w tym wiezieniu i ma otwarta rane nogi a lekarz podal mu tylko srodki przeciwbolowe. On nie moze chodzic gdy dostaje atakow bolu, rana jest bardzo gleboka i grozna. Wczesniej byl w szpitalu i mial leczona ta rane lecz w wiezieniu znow sie otworzyla. Potrzebuje fachowej pomocy lekarskiej, jezeli ktos wie co w takim wypadku moge zrobic bede bardzo wdzieczna, chcialabym zeby ktos sie temu dobrze przyjrzal a nie zbywal przeciwbolowymi srodkami... Dziekuje z gory za pomoc

Ja bym w pierwszej kolejności napisała skargę do dyrektora tego zk.
Osoba, która wymaga takiej opieki też musi walczyć o swoje i jeśli to coś poważniejszego to takiego skazanego zabiera się do szpitala więziennego lub (jeśli nie ma takiego) do szpitala MSW. Tam specjaliści obejrzą, zbadają i mogą zadecydować o dalszym leczeniu. Niech brat napisze prośbę do dyrektora, niech opisze co i jak. Pisemne prośby muszą zostać rozpatrzone i musi ktoś dać odpowiedź w tej sprawie. Jak masz w domu dokumentacje jego choroby to pokseruj ją i wyślij bratu i działajcie z dwóch stron podpierając się dokumentacją z wcześniejszego pobytu w szpitalu

Powrót