Nieistniejący rachunek z firmy AVON.

• Autor wątku Autor wątku arcania96
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arcania96

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie.
Mam od kilku dni taki problem.
Codziennie dostaję sms-y z firmy AVON o niezapłaconych rachunkach. Pierwszy przyszedł na 83zł, drugi na ponad 500 i codziennie przychodzą nowe. Straszą mnie jakąś egzekucją, ale sęk tkwi w tym, że w życiu nic nie zamawiałem z owej firmy, bo powiedzmy sobie szczerze, mężczyźni bardzo rzadko korzystają z tego typu usług. Co mam zrobić z tym faktem? Nadmienię, że na numer, z którego wychodzą owe wiadomości nie da się dodzwonić. Olać sprawę? Może ktoś po prostu podał losowy numer składając zamówienie i akurat kwestią przypadku trafiło na mój? Czy może próbują ode mnie wyłudzić pieniądze i mam podstawę, by złożyć doniesienie na policję?

Pozdrawiam i liczę na odzew.

arcania96 napisał:
Co mam zrobić z tym faktem?
Opcje masz dwie, albo dzwonisz do Avon i wyjaśniasz temat że to pomyłka, albo olewasz i przyzwyczajasz się do przychodzących wiadomości.

Miałem już sprawę olać kompletnie, lecz dziś rano dostałem takiego oto SMSa:
"Na dzis przewidywana jest wizyta komornika celem windykacji dlugu wzgledem Avon."
Dodam, że na żaden z numerów, z których wysyłane są wiadomości nie da się dodzwonić. Czyżby to jakiś scam próbujący wyłudzić ode mnie pieniądze?

Komornik nie pisze esemesow tylko listy i rzadko kiedy informuje o terminie przybycia :-)

To akurat wiem. Dlatego też sprawa jest dla mnie cholernie podejrzana i wygląda jak próba wymuszenia na mnie zapłaty za jakiś badziew.

Czy tak trudno zadzwonić do tej firmy, a nie na numer z smsa i ustalić o co chodzi? Ktoś pomylił zapewne numer albo coś z Avon wyłudził, ale oni nadal nie wiedzą, że to nie właściciel tego numeru.

arcania96 napisał:
Czy może próbują ode mnie wyłudzić pieniądze i mam podstawę, by złożyć doniesienie na policję?
Jest podany sposób spłaty zadłużenia?

Powrót