Nieklasyfikacja w klasie maturalnej.

• Autor wątku Autor wątku michalspoz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalspoz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Jestem uczniem klasy maturalnej. Grozi mi nieklasyfikacja z języka angielskiego. Angielski nigdy nie sprawiał mi problemu. Pani nigdy nie darzyła mnie antypatią.Jutro są najbliższe zajęcia, chciałbym porozmawiać z Panią. Dlatego moje pytanie brzmi: jak wygląda postępowanie w takowej sytuacji? Czy zostanę dopuszczony do matury?
Pozdrawiam.

Jakie sa powody niesklasyfikowania?
(nadmiar ocen negatywnych, notoryczne wagary)?

Na trzy godziny angielskiego w tygodniu dwie lekcje przypadają na pierwsze lekcje czyli unikanie (obecność na pozostałych lekcjach w danym dniu). Dodam, że mam 4 oceny, wszystkie pozytywne.

Czego Pan od nas oczekuje olewając uczestnictwo w lekcjach?
Nie ma obowiązku szkolnego jeśli ukończył Pan osiemnaście lat - nie każdy musi mieć maturę...

Jedyną opcją może być egzamin komisyjny - proszę taką ewentualność omówić z wychowawczynią/dyrektorem szkoły.

michalspoz napisał:
Na trzy godziny angielskiego w tygodniu dwie lekcje przypadają na pierwsze lekcje czyli unikanie (obecność na pozostałych lekcjach w danym dniu). Dodam, że mam 4 oceny, wszystkie pozytywne.

Nauczyciel ma podstawy aby dokonać klasyfikacji (4 OCENY POZYTYWNE) Może On jednak wystawić ocenę ndst. ( nie zmam PSO)Jeżeli jednak będzie upierał się przy swoim konieczna rozmowa z dyrektorem szkoły.

Powrót