Nieklasyfikacja z wfu klasa maturalna

• Autor wątku Autor wątku Taurenoid
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Taurenoid

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,
Tak jak w temacie zbliża się koniec roku 11 kwietnia. Mam 45% obecności z wfu, którego już nie będzie do 11 kwietnia. Chciałbym się dowiedzieć co w takiej sytuacji i czy zostanę dopuszczony do matury.

Pytanie do nauczyciela prowadzącego lub do wychowawcy.
Jeżeli nieobecności są usprawiedliwione nie powinno być problemu z klasyfikacją o ile posiadane oceny na to pozwalają.

Jeżeli były to wagary.. cóż.. trzeba będzie ponieść konsekwencje.

Tak czy inaczej - rozmowa z nauczycielem lub wychowawcą będzie konieczna.

Ostatnia edycja:
Wszystkie nieobecności z tego co się orientuję są usprawiedliwione. Przez 3 lata liceum nie podpadłem żadnemu nauczycielowi nie miałem żadnych punktów ujemnych z zachowania liczyłem, że to pomoże, no ale cóż zobaczymy. Wychowawca mówił o egzaminie komisyjnym, który mógłby się odbyć w kwietniu?

Nauczyciel może, lecz nie musi Cię klasyfikować w tej sytuacji. Jeżeli Cię nie klasyfikuje, to możesz zdawać egzamin klasyfikacyjny (ponieważ nieobecności są usprawiedliwione).

@Ślimak wychowawca nie ma nic do gadania, chyba że to właśnie on jest nauczycielem wychowania fizycznego autora.

Do Max : z wychowawcą rozmowa odnośnie zasad klasyfikacji uczniów (może nie dość jasno się wyraziłem)

Powrót