S
siwy1424
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Witam,
20.07.2015 r. posłałem wniosek o udostępnienie informacji publicznej za pośrednictwem systemu e-puap, wczoraj odpowiedź została wysłana, czyli termin 14 dni został zachowany. Informacja jednak jest niekompletna.
Wnioskowałem o udostępnienie informacji publicznej:
W odpowiedzi udostępniono ogólną wysokość kosztów z wyszczególnieniem, na co one były przeznaczone oraz kopie umów cywilnych. Można by mówić o niekompletnym pierwszym punkcie, ale mnie głównie chodzi o punkt czwarty. Zostało o przedstawione w sposób następujący:
Rzecz w tym, że nie są to szczegółowe informacje. Nie ma podmiotów finansujących i poszczególnych kwot od nich przekazanych, nie ma też umów zawartych o przekazanie kwoty. Jest tylko ogólna kwota wpłat sponsorów.
Chciałbym zatem złożyć skargę na bezczynność. Stąd kieruję swoje pytanie: czy brak powyższej informacji jest wystarczającym powodem do wniesienia skargi? Jak wysokie jest prawdopodobieństwo, że WSA orzeknie bezczynność organu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
20.07.2015 r. posłałem wniosek o udostępnienie informacji publicznej za pośrednictwem systemu e-puap, wczoraj odpowiedź została wysłana, czyli termin 14 dni został zachowany. Informacja jednak jest niekompletna.
Wnioskowałem o udostępnienie informacji publicznej:
kosztów ogólnych poniesionych przez X za organizację imprezy X w roku 2015, w tym:
1. poniesionych kosztów związanych z występami artystów w trakcie trwania imprezy (dla każdego artysty imiennie wymienionego - z osobna), z szczegółowym wykazaniem, na co i w jakiej wysokości te wydatki zostały poniesione,
2. wysokości zapłaconych gaż za wykonany występ artystom - dla każdego artysty imiennie wymienionego i z osobna,
3. kopii zawartych umów pomiędzy gminą X (lub jej jednostkami organizacyjnymi) z artystami (lub ich pełnomocnikami), zawierającymi wykazane wynagrodzenie przeznaczone za wykonanie umowy,
4. szczegółowych informacji dotyczących źródeł finansowania imprezy X w roku 2015, z wyróżnieniem podmiotu finansującego, kwoty finansowanej oraz dokumentów (umów), dzięki którym te środki zostały uzyskane.
W odpowiedzi udostępniono ogólną wysokość kosztów z wyszczególnieniem, na co one były przeznaczone oraz kopie umów cywilnych. Można by mówić o niekompletnym pierwszym punkcie, ale mnie głównie chodzi o punkt czwarty. Zostało o przedstawione w sposób następujący:
Łączny koszt: X
Wpłaty sponsorów: X
Koszty z budżetu biblioteki: X (biblioteka jest jednostką pomocniczą organizującą imprezę i to dyrektor tej placówki udostępnił informacje).
Rzecz w tym, że nie są to szczegółowe informacje. Nie ma podmiotów finansujących i poszczególnych kwot od nich przekazanych, nie ma też umów zawartych o przekazanie kwoty. Jest tylko ogólna kwota wpłat sponsorów.
Chciałbym zatem złożyć skargę na bezczynność. Stąd kieruję swoje pytanie: czy brak powyższej informacji jest wystarczającym powodem do wniesienia skargi? Jak wysokie jest prawdopodobieństwo, że WSA orzeknie bezczynność organu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.