Niekorzystna wymiana gwarancyjna

• Autor wątku Autor wątku grehna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grehna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,
rok temu zakupiłem kartę graficzną do komputera w salonie x-kom, w grudniu coś złego zaczęło się z nią dziać, więc odniosłem ją do sklepu na naprawę/wymianę gwarancyjną. Po bardzo długim czasie oczekiwania dostałem telefon od pracownika, że serwis zarządził wymianę karty na nową. Pojawił się problem, bo takich kart nie ma już w dystrybucji. Na rynku komputerowym obecnie jest tragiczna sytuacja, nie ma podaży na te komponenty. Zaproponowano mi wymianę na inną w cenie, którą kupiłem lub zwrot pieniędzy. Szkopuł w tym, że odpowiadająca parametrami karta kosztuje teraz ponad 2 razy więcej, to znaczy nie ma choćby podobnej w kwocie, za którą kupiłem moją. Muszę kupić nową, najlepiej podobną, więc będę na tej świetnym zwrocie pieniędzy stratny.
Czy jest coś co mogę zrobić w tej sytuacji? Lub czy jest jakaś podstawa prawna, na mocy której mógłbym domagać się sprzętu analogicznego do oddanego na serwis?
Dodam, że nie mam karty gwarancyjnej, została w pudełku, a którym odniosłem sprzęt do salonu.

przyjmij zwrot pieniędzy skoro nie odpowiada Ci sprzęt zaproponowany przez serwis.

Cały problem polega na tym, że za ten zwrot nie kupię odpowiadającego parametrami modelu, ano nawet dwukrotnie gorszego

grehna napisał:
Cały problem polega na tym, że za ten zwrot nie kupię odpowiadającego parametrami modelu, ano nawet dwukrotnie gorszego

cały ten problem, to nie problem serwisu.
zaproponowano Ci możliwe rozwiązania.

Powrót