Nielegalne pliki ??

• Autor wątku Autor wątku michal7771
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal7771

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
A wiec jest to mój 1 post bo szukałem pomocy w necie jest to zły dział to przepraszam

A wiec Kilka dni temu pewnej osobie zostały wykradzione pliki[pliki do gry MuO] z komputera[ja tego nie wykradłem] linki były ogólnodostępne w internecie. Wczoraj te pliki dałem na forum przeznaczonym do tego typu rzeczy. Chciałbym Zauważyć iz te pliki sa nie legalne a ta osoba nie ma praw autorskich a sprzedaje je[http://allegro.pl/item250047663_250047663.html] i pobiera oplate za grę na serwerze stojących na tych plikach[http://www.mu.net.pl/vip.php].Wczoraj bo daniu linku do tych plików na forum do tego przeznaczonym Osoba której ukradziono te nielegalne pliki napisała do mnie ..
Z jego rozmowy wynikało ze :
Chce mnie oskarżyć za upublicznienie pliku .dll która była w plikach
ale ten plik byl związany z innym plikiem który jest nie legalny i nie można w nim grzebać etc.. chce odemnie 5 tys zloty albo kieruje sprawę do sadu

według mnie skoro ten plik jest zwiazany z tym który jest nie legalny to ten tez jest nie legalny

1. Proszę przeczytać co mam napisane na niebiesko w sygnaturce.

2. Przenosze do Nowych Technologii

3. Chyba coś ze mną nie tak, bo naprawdę nie rozumiem o co Panu chodzi. Co to jest "nielegalny plik"? To coś w stylu "piracki film"?

A ta osoba ma wogóle legitymacje, żeby coś żądać? Bo piszę Pan, że nie ma praw autorskich do nich.

ps. proszę nie używać tyle razy słowa pliki, to może tekst będzie się czytało lepiej... przynajmniej ja to tak widzę ;)

poprawiłem i proszę o podpowiedz co w tej sprawie zrobic

[cytat:mbv4i5ry] hce mnie oskarżyć za upublicznienie pliku .dll która była w plikach
ale ten plik byl związany z innym plikiem który jest nie legalny i nie można w nim grzebać etc.. chce odemnie 5 tys zloty albo kieruje sprawę do sadu [/cytat:mbv4i5ry]
Kolega Moderator już pisał.. powtórzę za tem napisz jaśniej o co chodzi..??
Ten kolega co się domaga tych 5 tysięcy jaki ma statut ?? Jest producentem oprogramowania autorem. bo o że posiada np. oryginalną wersje oprogramowania nie upoważnia go w żadnym do udostępniania plików co mówi licencja tej gry..?
Bo na razie wygląda mi na to ze Jasiu ukradł samochód i Jasiowi ten sam samochód ukradł Kaziu.
W takiej sytuacji obydwaj winni trafi za kratki..

[cytat="godunow":29xyrsqf][cytat:29xyrsqf] hce mnie oskarżyć za upublicznienie pliku .dll która
Bo na razie wygląda mi na to ze Jasiu ukradł samochód i Jasiowi ten sam samochód ukradł Kaziu.
W takiej sytuacji obydwaj winni trafi za kratki..[/cytat:29xyrsqf][/cytat:29xyrsqf]

wygląda mi na to ze Jasiu ukradł samochód i każdy miał dostęp do tego samochodu ale Kaziu wystawił ten samochód publicznie

Powrót