NIelegalni pracownicy w Londynie

• Autor wątku Autor wątku tomekmvr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomekmvr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam
Nie wiem gdzie mam sie tego dowiedziec wiec moze wy mi w tym pomozenie.
Chcialem sie dowiedziec gdzie mozna zglosic nielegalnych pracownikow pracujacych w Londynie z Polski?

[cytat:xj9x53nn]
Chcialem sie dowiedziec gdzie mozna zglosic nielegalnych pracownikow pracujacych w Londynie z Polski?
[/cytat:xj9x53nn]
Proponuje zamknąć temat ???????????

a skad pewnosc,ze pracuja nielegalnie?

[cytat:3htn23bi]
Człowiek wiele wytrzyma

Szefowie utrechckiej firmy, zatrudniającej Polaków dbają, by nie kontaktować się z innymi Polakami, by nie uświadomić im zagrożeń. Najlepiej, kiedy nie znają niemieckiego czy angielskiego, mogą podpisać wszystko, nie poskarżą się, są bezbronni, Jak czegoś chcą, Fred straszy, że wyrzuci i nikt buntownika nie przyjmie w Holandii do pracy. A co taki człowiek ma myśleć, kiedy ma w Bieszczadach gromadkę dzieci, i te euro tutaj to jego jedyna szansa... Godzi się i na karaluchy, i na oszustwa, i na chorowanie na własny koszt. Jest ciężko... - zamyśla się Polak. Czasem uda im się uzyskać gazetę polską, najlepiej bezpłatną; sprytniejsi łączą się nielegalnie z internetem, czytają o prawach, akcjach pomocy dla wykorzystywanych Polaków. Rzadko się buntują, człowiek wiele wytrzyma.
[/cytat:3htn23bi]
tomekmvr.czy ty postępujesz tak samo,Czy na taką pomoc czekamy za granicą ?????? Dlaczego ruskie pomagają sobie wzajemnie a my szukamy ??????????
http://facet.interia.pl/wiadomosc-dnia/ ... ,877928,,2

Powrót