Nieletnia i narkotyki

• Autor wątku Autor wątku Agniesia 31
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agniesia 31

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam ,pisze w imieniu mojej siostry bo prosi o pomoc.
O tóż 15 letnia córka ma problem ,bo znalazła sie w trudnej sytuacji .
Została zatrzymana przez policje wraz z 20 letnim znajomym i znaleziono w ich poblizu woreczek z narkotykami .Sprawa sie komplikuje gdyz ten znajomy zwala wszystko na moja siostrzenice ,ze to były jej narkotyki i ona je zakupiła .A sprawa wyszła na jaw bo w miejscu gdzie chcieli sobie to zazyć ,na ławce siedzieli dwaj po cywilnemu policjanci i to oni wezwali policje i oni widzieli ,że ten chłopak chciał to wciągnąc ,ale jak podjechała policja wszystko zwalił na 15 latke .Jemu zostanie postawiony zarzut swiadkami w sprawie sa policjanci którzy to obserwowali ale my nie wiemy co grozi 15 latce za to ,ze wogle do tego doszło ,dostała pismo z prokuratury ,że sprawa została przekazana do sadu rodzinnego .
Chcem dodac ,ze siostrzenica jest trudnym dzieckiem w tamtym roku pobiła koleżankę i za to został przydzielony jej kurator sadowy .
Moje pytanie jest takie czy siostrzenica moze mieć z tego powodu skierowanie do placówki ?Czy wskazane bedzie wziecie jej adwokata?
Dziękuje za odpowiedzi .

Trudno przewidzieć, jaką decyzje podejmie sąd. A co siostrznica mówi o tych narkotykach. Że jej czy że nie jej?

Problem w tym ,że siostrzenica niestety cos kombinuje
Siostra o tym ,ze cale to zajscie widziało dwóch policjantów po cywilnemu dowiedziała sie na policji podczas zeznań .
Mówie ,że najbardziej obawiamy sie m=,że d=sąd może skierowac ja do placówki ,najgorzej mi zal siostry w tym wszystkim jest po ciężkiej chorobie

wydaje mi się, że jeżeli są trzy osoby świadczące na korzyść Pani siostrzenicy (w tym ona sama) to sąd obarczy winą tego 20-latka.

Dużo zalezy od tego, co zeznaja policjanci ( ci po cywilnemu ) i co powiedziała sama siostra. Samo to, że przebywa w obecnosci osoby bioracej narkotyki nie jest jeszcze czynem karalnym, ewentualnie moznaby sie doszukiwac demoralizacji ( choć niekoniecznie ).

Powrót