Niemcy - Pobieranie filmu z internetu.

• Autor wątku Autor wątku Mikul2546
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moja znajoma też dostałam 600 euro kary, napisała odwołanie i jej zmniejszyli do 150.
mozesz spróbować...

No tak ale co konkretnie w takim odwolaniu napisac??? zeby sie bardziej nie wkopac

Przede wszystkim trzeba odesłać Unterlassungserklärung, jednak nie w formie przygotowanej przez kancelarie tylko w formie zmodyfikowanej wykluczającej przyznanie się do winy. Natomiast dalsza inna tresc zalezna jest od okoliczności sprawy, tego kto sciagal, czy były zabezpieczenia haslem do dostępu do internetu itd.

JA mam pytanie przyjechalam pierwszy raz do Niemiec i niemialam pojecia ze sa takie kary za sciaganie , ja sobie siagnelam jak bylam w hotelu 6 piosenek przez strone mp3teledyskiinfo czy powinnam spodziewac sie kary jestem w 8 miesiacu ciazy i bardzo sie denerwuje , prosze o udzielenie jakich kolwiek odpowiedzi

Mira 25 napisał:
siagnelam jak bylam w hotelu 6 piosenek przez strone mp3teledyskiinfo czy powinnam spodziewac sie kary jestem w 8 miesiacu ciazy i bardzo sie denerwuje

Nie znam tej strony, § 53 ust. 1 UrhG, mówi jednak, że jeśli nośnik z którego zostały prawnie pobrane dane był widocznie nielegalny (każdy logicznie myślący będzie widział, że nośnik jest nielegalny) to doszło do naruszenia prawa. Postępowania karnego obawiać się nie musisz, nie ma potrzeby zgłaszania takich spraw przez kancelarie do organów ścigania w celu ustalenia danych osobowych (odwrotnie niż w Polsce), bo kancelaria dostanie te informacje od niemieckiego dostawcy na podstawie § 101 UrhG.

Powrót