K
kamiloosnk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam mam następujący problem wczoraj tj 18.12.2015 zostałęm zatrzymany podczas powrotu do Polski na terenie Niemiec do kontroli niestety nie posiadałem przy sobie dokumentu Prawa Jazdy ponieważ odesłałem je do odpowiedniego organu 14.12.2015 na odbycie kary za mandat przekroczenia prędkości 190 Euro plus zakaz jazdy na miesiac...otóż przy kontroli przyznałęm się do tego że prawo jazdy odesłałem i nie posiadam przy sobie dokumentu...trase do polski pokonywałęm ze swoją dziewczyną która wcześniej prowadziła zmieniliśmy się na chwile miejscami bo warunki na drodze nie bły sprzyjające plus duże natężenie ruchu a dziewczyna prowadziłą samochód pierwszy raz na autostradzie i po prostu była wystraszona więc dlatego ją zmieniłem..Policjant sporządził notatkę z moimi danymi w notatce opisał moje usprawiedliwienie pod czym musiałem się podpisać...powiedział że trzeba czekać na pocztę i wtedy okaże się jak zostanie to zinterpretowane i jaką karę dostanę czy może mi ktoś pomóc w uspokojeniu nie chociaż trochę jak to dalej może wyglądać postępowanie wobec mnie bardzo proszę o jakąkolwiek porade jeżeli ktoś posiada jakąs wiedzie bądz miał podobny przypadek