Niemiecka policja

• Autor wątku Autor wątku necyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

necyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, przepraszam za zakładanie nowego tematu, ale niestety nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat.

Otóż w planach od dłuższego czasu mam prace w niemieckiej policji. Ale po kolei, otóż mam z Tata sprzeczne informacje dot przyjęcia do szkoły, oczywiście pierw są egzaminy, ale tu chodzi o inny aspekt.
Jedna mówi ze muszę przebywać minimum 10 lat na terenie Niemiec
Druga mówi ze nie ma takiego wymogu.

Proszę o odpowiedz w miarę na czasie. Mam duży mętlik związany z ta sprawa a wazy się moje przyszłe życie.

Pozdrawiam i dziękuje ;)

Policja w Niemczech (za wyjatkiem policji federalnej Bundespolizei) jest policja landowa, z zwiazku z tym obowiazuja przepisy danego kraju zwiazkowego RFN. W niektorych landach trzeba miec obywatelstwo niemieckie, w niektorych wystarcza obywatelstwo unijne a jeszcze w innych wymaga sie 10-letniego pobytu w Niemczech

Dzieki wielkie. No nic... Czekam na dalsze informacje ze strony ojca. Nie chce wyjeżdżać mam obawy przed językiem którego zupełnie nie znam i będę emusial nadrobić w 4 miesiące i jeszcze przejść testy... Zawiła sytuacja i nie wiem jak postąpić, a zawieść ojca i teraz odmówić byłoby .. złe i niedojrzałe?

Powrót