Nieobecność adwokata a przesunięcie rozprawy

• Autor wątku Autor wątku nikita402
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikita402

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
jutro mam rozprawe o kontakty jej ojca z dzieckiem, problem w tym , ze dopiero w tym tygodniu wynajelam adwokata, ktory w tym dniu jest zajety, ma inna sprawe, czy jutro moge wniesc o przesunieciew terminu rozprawy w zwiazku z nieobecnoscia mojego adwokata? Boje sie sama wystepowac w sadzie, wolalabym nie robic tego bez doswiadczonej osoby, moj byly jest obeznany z prawem, kiedys studiowal na tym kierunku, fakt, ze nie skonczyl, ale ma o wiele wieksza wiedze niz ja, bo ja niestety nie mam bladego pojecia o tym

Co to za adwokat, który podejmuje sie podjąć sprawę a nie ma czasu na nią pójść?
Niech Pani zmieni prawnika i weźmie takiego, który znajdzie dla Pani czas.
Moim zdanie, jest to olewanie klienta.
PS
Zresztą jeśli jest Pani pełnomocnikiem ustanowionym w sprawie powinien sam coś zadziałać i załatwić za Panią tą sprawę.
On powinien Panią we wszystkim wyręczać a nie odwrotnie, przecież w końcu za to mu Pani płaci.

To już po ptakach coprawda ale mam zdanie podobne jak Vegas. Gdyby adwokat chciał postąpić prawidłowo mógł ustanowić pełnomocnika substytucyjnego - innego adwokata czy aplikanta adwokackiego. Byłby to dla niego koszt 100 zł

Powrót